ΚΥΠΡΟΣ

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Κύπρο από τα Εμιράτα

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Κύπρο από τα Εμιράτα

Την πεποίθηση ότι θα δικαιωθούν οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφορικά με την επίσημη επίσκεψη του στο Αμπου Ντάμπι και στο Ντουμπάι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «για πρώτη φορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα ανοίξουν Πρεσβεία στην Κυπριακή Δημοκρατία εντός των επόμενων ελάχιστων μηνών, είναι θέμα διαδικασίας για την εξεύρεση του χώρου και τη διαπίστευση".

Επιπλέον πρόσθεσε πως πως ενδέχεται να επισκεφτεί το νησί, ο Εμίρης του Κατάρ με αντιπροσωπείες συγκεκριμένων επενδυτικών ταμείων.

Τέλος, επεσήμανε πως "οι πτήσεις από τον αραβικό Κόλπο έχουν σημαντικά αυξηθεί δημιουργώντας έτσι προοπτικές μιας τουριστικής σύνδεσης όχι μόνον τουριστών προέλευσης από τον αραβικό Κόλπο, αλλά και από την Ασία, κάτι που οπωσδήποτε θα δώσει την άλλη διάσταση στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο".

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Τα ΗΑΕ ανοίγουν διπλωματική αποστολή στην Λευκωσία