ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Δε σχολίασε ο Αναστασιάδης την εισφορά της Focus στο ΔΗΣΥ

Κύπρος: Δε σχολίασε ο Αναστασιάδης την εισφορά της Focus στο ΔΗΣΥ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αρνήθηκε απόψε , όταν ρωτήθηκε σχετικά, να σχολιάσει τις αποκαλύψεις για την εισφορά της ελληνικής εταιρείας Focus προς τον ΔΗΣΥ το 2008, όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος του κόμματος.


Σύμφωνα με στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τις αστυνομικές έρευνες, για την κατάρρευση πέρσι της κυπριακής οικονομίας και εξετάζονται από την Γενική Εισαγγελία, η Focus «χρηματοδότησε» τον ΔΗΣΥ με 500 χιλ ευρώ και το ΑΚΕΛ με 1,5 εκ ευρώ.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη λύπη του επειδή δηλώσεις του για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκάλεσαν συζητήσεις και ανέφερε ότι η δαιμονοποίηση της πολιτικής, όπως και των Μέσων Ενημέρωσης, θα ήταν καταστροφική για τη δημοκρατία.

Διευκρίνισε ότι, όπως έθεσε το θέμα, επρόκειτο για ρητορικό ερώτημα και ότι δεν είναι εξ εκείνων, που αμφισβητούν την ανάγκη ύπαρξης ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.

Παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν διαπράχθηκαν λάθη και πρόσθεσε: «Στο εξής πρέπει να δούμε πώς είναι δυνατό, εάν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ή απόδειξη, ότι κάποιοι έχουν διαπλοκή ή συνήργησαν εξαιτίας κάποιων εισφορών, που είχαν ανάγκη τα Κόμματα, τότε να καταγγελθούν».

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Επίσκεψη αξιωματούχου του ΟΗΕ