ΚΥΠΡΟΣ

Οζερσάι: «Κυπριακό: Ο κρίκος που λείπει»

Οζερσάι: «Κυπριακό: Ο κρίκος που λείπει»

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις της βρετανικής κυβέρνησης Ντέιβιντ Λίντινγκτον είχε τη Δευτέρα συνάντηση στο Λονδίνο, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι, ενώ προς τα τέλη της εβδομάδας το ίδιο ταξίδι θα πραγματοποιήσει και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη συνάντηση στο Φόρεϊν Όφις, ο κ. Οζερσάι παρουσίασε στον Βρετανό υφυπουργό τη δική του οπτική για την πορεία των διαπραγματεύσεων, στην οποία αναφέρθηκε και το βράδυ σε διάλεξη στο London School of Economics με τίτλο «H επίλυση του Κυπριακού: Ο κρίκος που λείπει».

Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής εξέφρασε μεταξύ άλλων προβληματισμό για το ότι, όπως είπε, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανοίγει ξανά «προηγουμένως συμφωνηθέντα ζητήματα».

Σημαντικές οι ξεχωριστές συναντήσεις των διαπραγματευτών

Σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να συμβάλει θετικά στην πορεία των διαπραγματεύσεων, χαρακτήρισε ο Τ/κ διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι, τις ξεχωριστές συναντήσεις των διαπραγματευτών των δύο πλευρών με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις της βρετανικής κυβέρνησης Ντέιβιντ Λίντινγκτον, στο Λονδίνο.

Το ενδιαφέρον της Βρετανίας για τη διαδικασία των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού αυξάνεται, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως ανέφερε, στη συνάντηση με τον κ. Λίντινγκτον συζήτησαν για την παρούσα φάση της διαπραγματευτικής διαδικασίας και πιθανά επόμενα βήματα.

Ο Τ/κ διαπραγματευτής απέρριψε δημοσιεύματα ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων έχει καταρρεύσει, αναφέροντας ότι υπάρχουν μερικές δυσκολίες, αλλά γίνονται προσπάθειες για να ξεπεραστούν. Ο κ. Οζερσάι ανέφερε ακόμα ότι συναντήθηκε με τον Ρικ Τοντ, ο οποίος αναμένεται να διορισθεί στη θέση του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο.

Το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Οζερσάι θα μιλήσει σε τουρκοκυπριακή εκδήλωση στο βόρειο Λονδίνο.

Συνάντηση Μαυρογιάννη Λίντινγκτον

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του κ. Μαυρογιάννη με τον κ. Λίντινγκτον στο Φόρεϊν Όφις. Οι συναντήσεις αυτές ακολουθούν τις ξεχωριστές επαφές που είχαν οι διαπραγματευτές στο Παρίσι, με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών Πιερ Λεβί.

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Κυπριακό-Ναμί: Οι διαπραγματεύσεις δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο