ΚΥΠΡΟΣ

Οζερσάι για Κυπριακό: «Απαράδεκτες» οι προτάσεις Αναστασιάδη

Οζερσάι για Κυπριακό: «Απαράδεκτες» οι προτάσεις Αναστασιάδη

Την εκτίμηση ότι το Κυπριακό «έχει τελειώσει», διατύπωσε ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι, γιατί όπως υποστήριξε, «έχουν όλα εξαντληθεί, αυτό που απομένει να γίνει, είναι ένα βήμα με βήμα πάρε-δώσε μεταξύ των πλευρών, το οποίο θα καλύψει τη διαφορά».

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο κ. Οζερσάι είπε ότι αυτή τη στιγμή στις διαπραγματεύσεις «δυστυχώς υπάρχει μια εικόνα ανοιχτού τέλους» αν και -κατά τον ίδιο- «υπάρχουν και κάποια φυσιολογικά χρονοδιαγράμματα». Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής ανέφερε ότι χρειάζεται να γίνουν βήματα, τα οποία θα διασφαλίσουν ώστε η ελληνοκυπριακή πλευρά να θέλει να αλλάξει η παρούσα κατάσταση και πρόσθεσε πως αν δεν γίνουν τέτοια βήματα δεν θα είναι δυνατόν να επιλυθεί το Κυπριακό μόνο με διαπραγματεύσεις.

Σε ερώτηση, αν οι συνομιλίες στο Κυπριακό είναι πιο θετικές τώρα που στην εξουσία είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, ο κ. Οζερσάι δήλωσε ότι για να προχωρήσουν πιο θετικά οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη.

«Ορισμένες εξελίξεις που βιώθηκαν την επομένη της εκλογής Αναστασιάδη δεν ήταν και τόσο ευχάριστες» είπε και ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης έθεσε κάποιους όρους για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως παραχωρήσεις από τουρκικής πλευράς στο θέμα των Βαρωσίων, συμμετοχή της ΕΕ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και αργότερα την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος. «Αυτό για να το πούμε ξεκάθαρα προκάλεσε απογοήτευση» ανέφερε. Επίσης, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτες» τις προτάσεις Αναστασιάδη σε θέματα, όπως η προεδρία.

Διαβάστε επίσης

Οζερσάι: «Κυπριακό: Ο κρίκος που λείπει»