ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ

Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ

Εγκάρδια συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής την πρόεδρο της Ένωσης, Μαρία Αντωνιάδου και με συμμετοχή του προέδρου της ΕΠΗΕΑ, Μάρκου Γκανά, είχε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε εφ’ όλης της ύλης τους εκπροσώπους των Ελλήνων δημοσιογράφων για το Κυπριακό, την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και για τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Μετά τη συνάντηση, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ δήλωσε ότι «ενημερώσαμε τον Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες της ΕΣΗΕΑ, η οποία πριν από δέκα χρόνια υιοθέτησε το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου και το 2000 το σχολείο του Φαρμακά» και τονίσαμε «ότι παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες θα βρισκόμαστε πάντα εδώ για να στηρίζουμε τα παιδιά μας, να τα αγκαλιάζουμε και να τους δείχνουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους αγαπάνε, ότι δεν είναι μόνα τους εκεί που ζουν».

Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ ανέφερε ότι «ο πρόεδρος μάς ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα άλλα θέματα της Κύπρου, όπως και για τα ενεργειακά θέματα».

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσφερε στην κ. Αντωνιάδου ένα ασημένιο κλάδο ελαίας και εκείνη δώρισε στον Κύπριο Πρόεδρο ένα αντίγραφο αρχαίας χειραψίας, από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και ένα σήμα από χρυσό, το οποίο είχε κυκλοφορήσει η ΕΣΗΕΑ για την επέτειο των 80 χρόνων της.

Διαβάστε επίσης:

Λάρνακα: 30χρονος μαχαιρώθηκε σε νυκτερινό κέντρο