ΚΥΠΡΟΣ

Χειρουργείται στις ΗΠΑ ο Ν. Αναστασιάδης

Χειρουργείται στις ΗΠΑ ο Ν. Αναστασιάδης

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής, 30/11/14 ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να υποβληθεί σε διορθωτική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας, στοπ Μανχάταν.

Ο κ. Αναστασιάδης θα χειρουργηθεί στο νοσοκομείο «Όρος Σινά», ωστόσο ακόμα και τώρα, στην κατάσταση που βρίσκεται, σκέφτεται μόνο τις προκλήσεις των Τούρκων με το «Μπαρμπαρός».

«Το Μπαρμπαρός είναι μεγαλύτερη περιπέτεια από τη βαλβίδα της καρδιάς μου» τόνισε ο ίδιος σε ερώτηση που του έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την περιπέτεια της υγείας του, επισημαίνοντας ότι νιώθει «όπως νιώθει ο καθένας σε ανάλογη περιπέτεια. Πολύ ανθρώπινα».

Αρχικά, η επέμβαση είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, αλλά ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, 2/12/2014.

Ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ 'Ανταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου, θα ηγηθεί της ομάδας που θα χειρουργήσει τον κ. Αναστασιάδη. Ο κ. Άνταμς θεωρείται εκ των πρωτοπόρων ερευνητλων στη μέθοδο επισκευής της μιτροειδούς βαλβίδας και ο συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας, που χαρακτηρίζεται ως «ελάχιστα επεμβατική».

Τον Κύπριο πρόεδρο συνόδευσε στη Νέα Υόρκη η σύζυγός του 'Αντρη Αναστασιάδη, ο προσωπικός του γιατρός, Σάββας Καδής και ο καρδιοχειρουργός Μαρίνος Σωτηρίου. Αύριο, αναμένεται να φθάσουν στην αμερικανική μεγαλούπολη και οι δυο κόρες του.

Το βράδυ της Κυριακής ο κ. Αναστασιάδης δέχτηκε δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο όπου διαμένει και δήλωσε ότι σήμερα στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για τις απαιτούμενες προκαταρκτικές εξετάσεις και «ευελπιστώ την Τρίτη», όπως είπε, «αν όλα είναι καλά, να χειρουργηθώ». Τόνισε, επίσης, ότι «οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως διορθώνεται (η βαλβίδα) και όλα θα πάνε καλά».

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα επισκεφθεί στο νοσοκομείο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Σχετικές ειδήσεις