ΚΥΠΡΟΣ

Παραιτήθηκε ο Γιαννάκης Ομήρου από την ΕΔΕΚ

Παραιτήθηκε ο Γιαννάκης Ομήρου από την ΕΔΕΚ

Την παραίτησή του από την Προεδρία του Κ.Σ ΕΔΕΚ υπέβαλε ο Γιαννάκης Ομήρου, εξαιτίας, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων εσωκομματικών τριβών και διχασμών.

Παράλληλα στέλνει μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες αναφέροντας ότι αυτά που ψηλαφεί τους τελευταίους μήνες με τη μορφή των ψιθύρων, των προσωπικών στρατηγικών και της υπόγειας υπονόμευσης δεν θα τα τροφοδοτήσει ούτε θα γίνει συναυτουργός στη συνέχιση τους.

Ο Γιαννάκης Ομήρου ανακοίνωσε την παραίτησή του με επιστολή προς τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου και οι λόγοι παραίτησης του εκτίθενται στην επιστολή την οποία έδωσε στη δημοσιότητα και απευθύνεται προς τον Αναπληρωτή Πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Φαίνεται ότι παρά τις πιέσεις που δέχθηκε ο Γιαννάκης Ομήρου ήταν αμετάπειστος, ενώ η παραίτηση του, δεν αποκλείεται να φέρει κι άλλες παραιτήσεις από το κίνημα. Ήδη την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του κ. Ομήρου Τάσος Γιασεμίδης

Το θέμα παραίτησης του Γιαννάκη Ομήρου, θα συζητηθεί αύριο, στις 19.00, στο Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος υπό την Προεδρία του κ. Σιζόπουλου.

Ο Γιαννάκης Ομήρου, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του για τους λόγους παραίτησής του, ότι στην πολιτική και αγωνιστική κονίστρα, δεν βρέθηκε «από το πουθενά». Σε επιστολή του προς τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ ο κ. Ομήρου αφού τονίζει ότι στην πολιτική και αγωνιστική κονίστρα, δεν βρέθηκε «από το πουθενά», ούτε και υπήρξε πολιτικός «καριέρας», παρά τη μακρά πολιτική του διαδρομή.

Γι' αυτή την πορεία και ιστορία, επισημαίνει, είμαι περήφανος. Θα ήμουν, ωστόσο, ανάξιος αυτής της διαδρομής, αναφέρει, αν επέτρεπα στον εαυτό μου να συνδράμει σε μια διαδικασία εσωτερικών τριβών και διχασμού. Αυτά που ψηλαφώ τους τελευταίους μήνες με τη μορφή των ψιθύρων, των προσωπικών στρατηγικών και της υπόγειας υπονόμευσης, τονίζει, δεν θα τα τροφοδοτήσω, ούτε θα γίνω συναυτουργός στη συνέχιση τους.

Ο Γιαννάκης Ομήρου καθιστά σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε η παρουσία του στην Προεδρία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ , είτε να διευκολύνει, είτε να συντηρήσει ένα τέτοιο νοσηρό κλίμα. Αφιέρωσα, σημειώνει, μεγάλο μέρος της ζωής μου στους εθνικούς, δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες της ΕΔΕΚ και του λαού μας, με αφοσίωση, εντιμότητα και αξιοπρέπεια.

Η προσφορά αυτή, τονίζει, επιβάλλει να ενεργήσω και σήμερα για την προστασία του Κινήματος και για τη διαφύλαξη της πολιτικής και προσωπικής μου αξιοπρέπειας. Την ευθύνη για τη συνέχεια, επισημαίνει, ας αναλάβουν όσοι επέλεξαν τον ολισθηρό δρόμο να ναρκοθετήσουν την πορεία και την προοπτική ενός ιστορικού και τιμημένου Κόμματος.

Όσοι μεθόδευσαν αυτό τον ευτελή εκβιασμό, υπογραμμίζει, αν κατ' ελάχιστον μελετούσαν την ιστορία μου, εύκολα θα διαπίστωναν ότι ούτε εκβιάζομαι, ούτε συμβιβάζομαι με την αναξιοπρεπή ταπείνωση, χάριν διατήρησης ή απόκτησης θέσεων ή αξιωμάτων. Για όλους αυτούς τους λόγους, καταλήγει ο Γιαννάκης Ομήρου, υποβάλλω παραίτηση από τη θέση του Προέδρου της ΕΔΕΚ και καλώ να ενεργοποιήσετε τις καταστατικές διαδικασίες για την πλήρωση της θέσης .

Ο κ. Ομήρου ευχαριστεί τον κόσμο της ΕΔΕΚ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του όλα τα χρόνια παρουσίας του στην ηγεσία του Κινήματος. Δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην υπηρεσία του λαού για εθνική δικαίωση και κοινωνική προκοπή αφοσιωμένος αμετακίνητα στη σοσιαλιστική δημοκρατική ιδεολογία.

Σχετικές ειδήσεις