ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Πολυήμερη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας για τον Φεβρουάριο

Κυπριακό: Πολυήμερη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας για τον Φεβρουάριο

Την κατάσταση στο Κυπριακό θα εξετάσουν σε πολυήμερη σύσκεψη τον Φεβρουάριο, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων. Αυτό, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντησή τους.

Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης επέδωσε αντίγραφο των απόψεών του σε σχέση με την πρόθεσή του για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων συμφώνησαν να αποστείλουν τις απόψεις τους γραπτώς.

Το ΑΚΕΛ ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών, όπως δήλωσε ο γγ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού. Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του για το γεγονός ότι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, τόσο όσον αφορά τη δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τον φυσικό της πλούτο, καθώς επίσης και για το ενδεχόμενο να επέλθει οριστική διχοτόμηση.

Στην ανάγκη αλλαγής στρατηγικής στο Κυπριακό και στην παράλληλη διαφύλαξη των συμφερόντων τής Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

Σχετικές ειδήσεις