ΚΥΠΡΟΣ

Χριστοδουλίδης: Η Λευκωσία στηρίζει την Αθήνα στην Ευρωζώνη

Χριστοδουλίδης: Η Λευκωσία στηρίζει την Αθήνα στην Ευρωζώνη

Η Λευκωσία στηρίζει την Αθήνα στο πρόβλημα με την Ευρωζώνη, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη στο ΡΙΚ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συνέστησε σε όσους μιλούν για «ρήγμα στις σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας να σταματήσουν να βλέπουν προβλήματα». «Ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας» τόνισε.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια του σημερινού ευρωπαϊκού συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να συναντηθεί με τονΈλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Πρόσθεσε, δε, πως εάν το θέμα της Ελλάδας τεθεί σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου, η στήριξη της κυπριακής προς την ελληνική κυβέρνηση πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Επίσης, ευχήθηκε στην εξαμερή συνάντηση των Βρυξελλών να υπάρξει θετική κατάληξη, τόσο για το καλό της Ελλάδας, όσο και της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, επέκρινε την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι δεν στήριξε τις θέσεις της Ελλάδας στις συζητήσεις για την οικονομική κρίση. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι ενώ ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει δημοσίως ότι η Λευκωσία στηρίζει τις ελληνικές θέσεις, «ο υπουργός Οικονομικών, τόσο στις κατ' ιδίαν επαφές του, όσο και στο Eurogroup, κρατάει διαφορετική στάση».

Σχολιάζοντας επικρίσεις ότι κατά τις επαφές του στην ελληνική πρωτεύουσα δεν στήριξε της θέσεις της Λευκωσίας για την οικονομία, o κ. Κυπριανού είπε ότι δεν νοιώθει την ανάγκη να στηρίζει θέσεις με τις οποίες διαφωνεί και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους πολίτες.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ

Σχετικές ειδήσεις