ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Γνωρίζω τις δυσκολίες στο κυπριακό-Δεν έχω ψευδαισθήσεις

Αναστασιάδης: Γνωρίζω τις δυσκολίες στο κυπριακό-Δεν έχω ψευδαισθήσεις

Η ε/κ πλευρά έχει γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει σε ότι αφορά το θέμα των συνομιλιών για το κυπριακό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την ελπίδα η Τουρκία να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι θα πρέπει να κάνει πράξη τα όσα και δημοσίως διακηρύττει, περί αποφασιστικότητας και ειλικρινούς βούλησής για δίκαιη λύση του κυπριακού.

Μιλώντας στο πλαίσιο σεμιναρίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι «δεν τρέφουμε την ψευδαίσθηση ότι το καλό κλίμα είναι ικανό από μόνο του να παραμερίσει τους συσσωρευμένους εκείνους παράγοντες που κρατούν την πατρίδα μας διχοτομημένη για πάνω από τέσσερεις δεκαετίες».

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η πλευρά μας είναι αποφασισμένη να εργαστεί με ειλικρίνεια και θέληση για μια λύση που θα τερματίζει επιτέλους την κατοχή και τον εποικισμό, θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα ξένες εξαρτήσεις και θα αποκαθιστά και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων ανεξαίρετα των Κυπρίων. «Λύση βιώσιμη και λειτουργική που θα ενώσει τον τόπο μας και το λαό μας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά, για την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να εργαστεί και να διεκδικήσει λύση του Κυπριακού.

«Τη λύση του Κυπριακού, δεν τη διεκδικούμε ανταγωνιστικά, ούτε ως μέρος ενός παιχνιδιού επίρριψης ευθυνών. Δεν έχουμε την πολυτέλεια. Θέλω να είμαι σαφής προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά: Την ελληνοκυπριακή πλευρά, δεν την εξυπηρετεί η επίρριψη ευθυνών. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα φέρει την ευθύνη ενός αδιεξόδου που θα κρατήσει διχοτομημένη την πατρίδα μας», ανέφερε .

Αυτό που μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε, είναι επιτέλους να εργαστούμε συστηματικά και με αποφασιστικότητα για επανένωση του τόπου.

Απευθυνόμενος στους νέους, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε το μήνυμα ότι δεν τους αξίζει λιγότερη πατρίδα. «Αυτό που αξίζει σε όλους μας και σε όλους σας είναι να νιώθουμε πως ολόκληρη η Κύπρος είναι η πατρίδα μας. Πως τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων νομίμως κατοικούν στην Κύπρο είναι κατοχυρωμένα», ανέφερε.

Κάλεσε επίσης τους νέους να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα της συμφιλίωσης, της αλληλοκατανόησης. «Είναι καιρός πια που πρέπει η καχυποψία να δώσει θέση στην αλληλοκατανόηση και την εμπιστοσύνη.

Είναι καιρός που πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται και αποτελούν τους παράγοντες λύσης πως θα πρέπει να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα, έτσι ώστε να αρχίσουν και οι νέοι, που δεν έχουν καμιά επαφή ή που ζουν χωριστά όταν βρίσκονται στην Κύπρο, ότι υπάρχει ανάγκη επιτέλους για συνεννόηση, συναναστροφή», επισήμανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Πηγη sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις