ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Διευκρινίσεις για διορισμούς εκπαιδευτικών

Κατεχόμενα: Διευκρινίσεις για διορισμούς εκπαιδευτικών

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα της Κύπρου Φώτης Φωτίου διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας δεν θα αδικηθεί κανένας από τους εκπαιδευτικούς που έχουν τις ρίζες στους στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και θέλουν να διδάξουν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, διευκρινίζοντας ότι ο κατάλογος των εκπαιδευτικών θα υποβληθεί στις κατοχικές αρχές.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν σε ό,τι αφορά τον τρόπο επιλογής των εκπαιδευτικών που θα υπηρετήσουν στα κατεχόμενα, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι βασική αρχή είναι να στηριχθούν οι εκπαιδευτικοί που μένουν μόνιμα στις κατεχόμενα χωριά και να ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί που έχουν πρώτου βαθμού συγγένειας με εγκλωβισμένους.

Ο κ. Φωτίου τόνισε επίσης ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης.

Κληθείς να σχολιάσει καταγγελία για καθηγήτρια που διαμένει στο Ριζοκάρπασο και δεν διορίστηκε, είπε ότι επιλαμβάνεται της περίπτωσης και σημείωσε ότι ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα υπηρετήσουν στα κατεχόμενα σχολεία πρέπει να εγκριθεί από το κατοχικό καθεστώς.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά ανέφερε ότι ψηφίστηκε νομοθεσία για τους διορισμούς στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου και σε αυτή συμπληρώθηκαν άλλες δύο κατηγορίες για κατά προτεραιότητα διορισμούς εκτάκτων εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα σχολεία.

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνεδρία ξεκαθαρίστηκαν οι διατάξεις της νομοθεσίας που αφορούν τη διαμονή των εκπαιδευτικών που έχουν προτεραιότητα διορισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις