ΚΥΠΡΟΣ

Σε ξένα funds εκχωρεί η Κύπρος τα δικά της «κόκκινα δάνεια»

Σε ξένα funds εκχωρεί η Κύπρος τα δικά της «κόκκινα δάνεια»

Το παράδειγμα της Κύπρου φαίνεται έτοιμη να ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως προς την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων κι ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ήδη η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Μεγαλόνησο ψήφισε σε νόμο την εκχώρηση των «κόκκινων» δανείων της σε ξένα κερδοσκοπικά funds, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση από την Τρόικα της 8ης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι παρόντες 26 βουλευτές των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ και κατά οι 25 παρόντες βουλευτές του ΑΚΕΛ, ΚΣ ΕΔΕΚ, του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και του Ευρωπαϊκού Κόμματος καθώς και ο βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας.

Η Ολομέλεια ψήφισε επίσης κατά πλειοψηφία τις τροπολογίες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, ενώ καταψήφισε τις τροπολογίες των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Κινήματος Οικολόγων και Συμμαχίας Πολιτών.

Ο νέος κυπριακός νόμος προκαλεί ήδη σφοδρότατες αντιδράσεις στην Κύπρο, αφού μέσω αυτού αναμένεται να βγουν στο «σφυρί» εκατοντάδες σπίτια ανθρώπων, οι οποίοι αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Και φαίνεται πως αυτήν ακριβώς τη συνταγή των Τροϊκανών προωθεί το Κουαρτέτο στην Αθήνα και, μάλιστα, με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία προεκλογικά υποσχόταν ότι δεν θα έβαζε ποτέ χέρι στα σπίτια των Ελλήνων πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις