ΚΥΠΡΟΣ

Αποκάλυψη - «βόμβα» Χριστόφια για Πούτιν

Αποκάλυψη - «βόμβα» Χριστόφια για Πούτιν

Ειδήσεις | Δημήτρης Χριστόφιας: Στην αποκάλυψη ότι είχε ζητήσει από το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν δάνειο 5 - 7 δισ. ευρώ πριν μπει η Κύπρος στο Μνημόνιο προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και τις σχέσεις με τη Ρωσία, ο κ. Χριστόφιας τόνισε πως είχε ζητήσει επίμονα και επανειλημμένα από τον Πρόεδρο Πούτιν να παραχωρήσει ένα δάνειο 5 με 7 δισ. στην Κύπρο, για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Έχω τηλεφωνικές επικοινωνίες, τις αποκαλύπτω, που του έλεγα (του Πούτιν) ότι θα υποχρεωθούμε εμείς, οι οποίοι παλέψαμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, να κάνουμε το αντίθετο και δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο. (Του είπα) δώστε μας αυτό το δάνειο κι εγώ σου εγγυώμαι ότι τα επόμενα 50 χρόνια οι Κύπριοι θα ευλογούν τη Ρωσία, όποιος κι αν είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας», αποκάλυψε ο κ. Χριστόφιας.

«Δεν το έκαμε, και νομίζω έσφαλε, γιατί μετά από αυτό, ενώ δεν ήθελε να κακοφανεί στους ταγούς της Ε.Ε. ένεκα οικονομικών συμφερόντων, του έκαναν το Κίεβο, του έκαναν την Ουκρανία και στο τέλος της ημέρας βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ε.Ε. και του επέβαλαν και τιμωρητικά μέτρα», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου αποκάλυψε ότι προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα όταν εκείνος έγινε πρωθυπουργός.

«Όταν ήρθε στην Κύπρο, τον είδα σχεδόν 40 λεπτά τον Αλέξη και του τα είπα αυτά. Εγώ αντιμετώπισα αυτές τις δυσκολίες και κατά τη γνώμη μου, είναι δουλειά δική σου τι θα κάνεις. Να προσέχεις», ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση για το εάν φοβάται πως αν καταρρεύσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ο Ερντογάν μπορεί να μπει στον πειρασμό της προσάρτησης της κατεχόμενης Κύπρου, ο κ. Χριστόφιας απάντησε «ασφαλώς, ναι».

«Το φοβόμαστε, παρόλο που ελέχθησαν πολλές φορές τέτοιου είδους απειλές, οι οποίες μπορεί να στέκουν, να έχουν στήριγμα αυτές οι απειλές, όμως γι’ αυτό εμείς τονίζουμε, έχοντας υπόψη μια ανάλυση γενικότερη στην οποία αναφέρθηκα προηγούμενα, ότι τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε λύση στο Κυπριακό, διότι κανείς δεν αποκλείει, από τη φόρα που πήρε ο Ερντογάν, να πνιγούμε όλοι στο τέλος», πρόσθεσε ο κ. Χριστόφιας.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο Newsbomb.com.cy