ΚΥΠΡΟΣ

Άλλες 10 γυναίκες θύματα του 56χρονου γυναικολόγου από τη Λάρνακα

Άλλες 10 γυναίκες θύματα του 56χρονου γυναικολόγου από τη Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αποφάσισε να παρατείνει κατά οχτώ μέρες την κράτηση του 56χρονου γυναικολόγου από τη Λάρνακα που θεωρείται ύποπτος για 36 περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ασθενών.

Το οκταήμερο διάταγμα κράτησης αποφασίστηκε καθώς έχουν προκύψει δέκα νέες υποθέσεις, ενώ συνολικά εκκρεμούν 50!

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι ο ύποπτος συνελήφθη την Τρίτη το μεσημέρι, ενώ τελούσε ήδη υπό οκταήμερη κράτηση, για έκδοση εναντίον του νέου δικαστικού εντάλματος, αφού από την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή των ανακριτικών αρχών προέκυψαν ακόμη 10 νέες περιπτώσεις θυμάτων που αφορούν το χρονικό διάστημα μεταξύ 17 Ιουλίου 2009 και 3 Απριλίου 2010.

Τα υπό διερεύνηση αδικήματα για το σύνολο των 50 περιπτώσεων καλύπτουν την χρονική περίοδο από 17 Ιουλίου 2009 μέχρι 25 Οκτωβρίου 2011.

Στο μεταξύ ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε ανακοίνωσή του διατυπώνει την αποφασιστικότητά του «να προχωρήσει η υπόθεση και να καταλήξει στην απονομή δικαιοσύνης» και σε παραδειγματική τιμωρία, αν και εφόσον αποδειχθεί και τεκμηριωθεί η ενοχή του 56χρονου γυναικολόγου στο δικαστήριο.

Τέλος, αποφασίστηκε να σταλεί σε όλους τους ιατρούς έντυπο με κατευθυντήριες οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να εξετάζονται οι ασθενείς.