ME TO N & ME TO Σ

Αν στον ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσαν όπως τώρα μεταξύ τους, δεν θα είχαν καταρρεύσει…

Αν στον ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσαν όπως τώρα μεταξύ τους, δεν θα είχαν καταρρεύσει…

Λένε πως οι χειρότεροι πόλεμοι είναι οι εμφύλιοι. Στον ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού εξελίσσεται σε εμφύλιο πόλεμο. Αν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του αντί-Τσίπρα θα το αποδείξει η Ιστορία.

Προσωπικά δεν θα πόνταρα ούτε μισό ευρώ στο ότι θα παραμείνουν όλοι στην ίδια πλευρά του πεζοδρομίου μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Αλλά δεν είναι αυτό το μεγάλο θέμα… Είναι άλλο. Αν στον ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσαν όχι μόνο προεκλογικά αλλά σε όλα τα χρόνια που κυβερνά η ΝΔ, όπως τώρα μεταξύ τους, δεν θα είχαν καταρρεύσει. Κι αυτό διότι η θέρμη με την οποία παλεύουν να εξουδετερώσουν ο ένας τον άλλον και μαζί τις “φατρίες” που παίρνει ο κάθε υποψήφιος μαζί του, δεν έχει προηγούμενο!

Και δεν έχει διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία χωρίς ιδιαίτερο κόπο, καβαλώντας το κύμα οργής και αγανάκτησης του κόσμου, ενώ όταν έγινε αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή μέχρι και το έγκλημα στα Τέμπη άπαντες πέταγαν… χαρταετό. Ή τουλάχιστον δεν έκαναν αντιπολίτευση.

Ούτε τώρα κάνουν. Η χώρα κάηκε, πνίγηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το ποιος θα βγει αρχηγός στο κόμμα. Αστείο… Το ακόμα χειρότερο είναι πως μετά το Βατερλό στις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει με τρομακτική ταχύτητα στο να υποστεί νέα συντριβή και στις περιφερειακές εκλογές, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων που στηρίζει πάνε ξεβράκωτοι στα αγγούρια…

Ανεξάρτητα με το αν είσαι ψηφοφόρος ή όχι του ΣΥΡΙΖΑ, η απουσία αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τραγωδία για μια χώρα.

Για χίλιους κι έναν λόγους… Κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να παίζουν “κλέφτες κι αστυνόμους” μεταξύ τους, στο τέλος της μέρας χαμένος δεν θα είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η χώρα.