ME TO N & ME TO Σ

Είναι ντροπή να λέει Έλληνας «ευτυχώς που πήραν τα Μάρμαρα οι Άγγλοι»

Είναι ντροπή να λέει Έλληνας «ευτυχώς που πήραν τα Μάρμαρα οι Άγγλοι»

Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν τα social media.

Κι εκεί που κάποιος έλεγε την παπάτζα του στο καφενείο και έτρωγε «πατσαβούρες», τώρα με το Facebook και το Twitter, αποκτά κοινό και νιώθει ότι λέει σοφίες.

Πίστευα, ο αφελής, ότι στο θέμα των Μαρμάρων που έκλεψε ο Έλγιν από την Ελλάδα και τα πήγε στους Άγγλους, όλοι οι Έλληνες θα ήμασταν στην ίδια πλευρά: Των ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα ληστείας. Ότι θα ήμασταν εξοργισμένοι. Ότι θα διεκδικούσαμε το αυτονόητο, το δίκαιο, το σωστό: Να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα. Ότι θα βλέπαμε το προφανές: Πως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ένα Κράτος, όχι μόνο δεν ντρέπεται για μια κλοπή αλλά εκθέτει και τα κλοπιμαία! Χωρίς ντροπή.

Τελικά έκανα λάθος. Κι όχι μόνο δεν είμαστε όλοι μαζί σε αυτό αλλά υπάρχουν και τύποι – κατά κόρον στο twitter- που «φωνάζουν» ότι «ευτυχώς που πήραν τα Μάρμαρα οι Άγγλοι και σώθηκαν».

Αυτό είναι ντροπή. Μεγαλύτερη και από την κλεπταποδόχο βρετανική κυβέρνηση. Είναι εθνική προδοσία. Είναι ξεφτίλα. Και ραγιαδισμός από αυτόν που πληρώνει η Ελλάδα, σε δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις. Ανεξάρτητα με το αν συμπαθείς ή αντιπαθείς, αν ψήφισες ή δεν ψήφισες τον Μητσοτάκη, σε αυτό το θέμα οφείλουμε να είμαστε ΟΛΟΙ μαζί. Πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που ο ανεκδιήγητος Σούνακ, προχώρησε σε σειρά από απρέπειες απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος έκανε ένα και μόνο λάθος: Με τον κλέφτη δεν διαπραγματεύεσαι.

Καμία συζήτηση δεν πρέπει να υπάρξει για τα Μάρμαρα: Είναι δικά μας. Όπως και τόσα άλλα αρχαία που υπάρχουν στα μουσεία του εξωτερικού και τα εκμεταλλεύονται ξένοι.

Η Ελλάδα, οι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην Ιστορία μας να πάρουμε ό,τι ανήκει σε αυτόν τον τόπο, πίσω. Να αποκαταστήσουμε την τάξη. Και σε αυτή την προσπάθεια που γιγάντωσε η αξέχαστη Μελίνα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα- δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα- οφείλουμε να είμαστε όλοι μπροστάρηδες. Δεν χωράνε Εφιάλτες και δεν θέλουμε Εφιάλτες.

Όταν οι ίδιοι οι Άγγλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο, δεν μπορεί έστω και ένας Έλληνας να εκφράζει αυτού του τύπου τις ηλιθιότητες. Δεν είναι μαγκιά να «ξεχωρίζεις» με αυτόν τον τρόπο.

Βλακεία είναι.