MEDIA

Τηλεοπτική «βόμβα»: Δεν θα μεταδώσει η ΕΡΤ το Euro 2020

Τηλεοπτική «βόμβα»: Δεν θα μεταδώσει η ΕΡΤ το Euro 2020

Είδηση μεγατόνων αποκάλυψε ο διευθυντής προγράμματος του ANT1, Τζώρτζης Ποφάντης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του σταθμού, για τη νέα τηλεοπτική περίοδο.

Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε επίσημα το πρόγραμμά του για τη νέα χρονιά και η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, αφορούσε τα αθλητικά, αφού φέρεται να έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για το Euro 2020.

Το γεγονός αποκάλυψε ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού, «σπάζοντας» έτσι, την «κυριαρχία» της Δημόσιας Τηλεόρασης στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Δεν έχει γίνει γνωστό με πόσα «έκλεισε» τη διοργάνωση ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η UEFA ζήτησε από την ΕΡΤ συνολικά 8,5 εκατ. ευρώ για το σύνολο των αγώνων της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουλίου του 2020 σε δώδεκα διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η δημόσια τηλεόραση αντιπρότεινε μείωση του κόστους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στα 6 εκατ. ευρώ, πρόταση που απορρίφθηκε από την UEFA.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο ΑΝΤ1 είχε δώσει «μάχη» και για το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως η προσφορά των 9 εκατ. ευρώ υπερκεράστηκε από τα 10 εκατ. ευρώ της ΕΡΤ.