MEDIA

Αύξηση κεφαλαίου στο Mega κατά 10 εκατ. ευρώ

Αύξηση κεφαλαίου στο Mega  κατά 10 εκατ. ευρώ

Η σημερινή γενική συνέλευση της Τηλέπτυπος (Μega) αποφάσισε την αύξηση κεφαλαίου με μετρητά για την άντληση συνολικών κεφαλαίων, ύψους έως 10.079.300 ευρώ, σε αναλογία μια νέα μετοχή ανά 3 παλαιές και τιμή διάθεσης τα 0,80 ευρώ ανά μετοχή.


Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 26.458.162,50 ευρώ, ώστε να προκύψει ισόποσο ειδικό αποθεματικό, μέσω της μείωσης της ονομαστικής αξίας εκάστης των μετοχών της από 1 ευρώ σε 0,30 ευρώ. Μετά την ως άνω μείωση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται στο ποσό των 11.339.212,50 ευρώ, διαιρούμενο σε 37.797.375 κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης.

Ακόμη εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως του ποσού των 3.779.737,50 ευρώ για την άντληση συνολικών κεφαλαίων, ύψους έως 10.079.300 ευρώ, με την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και την έκδοση έως 12.599.125 νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η καθεμία και τιμή διάθεσης 0,80 ευρώ ανά μετοχή.

Μάλιστα οι μετοχές αυτές πρόκειται να διατεθούν στους παλαιούς μετόχους, με δικαίωμα προτίμησης, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή ανά 3 παλαιές κοινές μετοχές.

Η τιμή διάθεσης μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων μετοχών της εταιρείας, κατά το χρόνο της αποκοπής του δικαιώματος προτιμήσεως.

Η προκύπτουσα διαφορά μεταξύ της τιμής διάθεσης και της ονομαστικής αξίας των νέων μετοχών, υπέρ το άρτιο έκδοση, θα αχθεί σε ειδικό αποθεματικό "Έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο", κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Κλάσματα δικαιωμάτων δε θα εκδοθούν, ενώ η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, εφόσον διαπιστώσει τον τελικό αριθμό των τυχόν αδιάθετων μετοχών, να τις διαθέσει, κατά την κρίση του.

Οι βασικοί μέτοχοι ΔΟΛ Α.Ε. και Πήγασος Α.Ε. δήλωσαν ότι προτίθενται να διατηρήσουν το ποσοστό συμμέτοχής τους στην εταιρεία, έως την ολοκλήρωση της προτεινόμενης αύξησης και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και επιφυλάσσονται για την πρόθεσή τους να διατηρήσουν το ποσοστό συμμέτοχής τους για χρονικό διάστημα 6 μηνών από την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.


Να σημειωθεί πως η κάλυψη της παραπάνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου δε θα είναι πλήρης και το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης.