MEDIA

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έδωσε δυνατό spoiler!

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έδωσε δυνατό spoiler!

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αποκάλυψε τι θα συμβεί στην πετυχημένη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» που συνεχίζεται για όγδοη χρονιά!

Πώς θα εξελιχθεί η σχέση του Ηλία με την Καίτη; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έδωσε δυνατό spoiler για την εξέλιξη της «Μουρμούρας»!

Ογδοος χρόνος για το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», που αναδεικνύεται έτσι στη μακροβιότερη κωμωδία της ελληνικής τηλεόρασης. Πώς νιώθετε γι; αυτό;

Κατ' αρχάς χαρούμενος. Επίσης περήφανος. Οταν ξεκινήσαμε πριν από οκτώ χρόνια ήταν ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Δεν ξέραμε και εμείς πως θα φτάσει εκεί που έφτασε η «Μουρμούρα». Αυτό που ξέραμε, βέβαια, από την αρχή ήταν πως είχαμε πολύ καλό υλικό στα χέρια μας. Ημουν από τους πρώτους που είπαν «ελπίζω να πάει 10 χρόνια αυτή η σειρά». Εβλεπα πως κάτι καλό γίνεται. Ηταν πρωτότυπη και συνεχίσει να είναι πρωτότυπη. Επίσης εκτός από τους ηθοποιούς και την παραγωγή έχουμε ανεξάντλητους σεναριογράφους και αυτό είναι γερό χαρτί στα χέρια μας.

Δηλαδή όταν σας είπαν πως η σειρά συνεχίζεται, δεν είχατε αμφιβολίες για το κατά πόσο αντέχει σεναριακά;
Οχι, καθόλου. Είχαν αποδείξει οι συγγραφείς ήδη πως είναι ευέλικτοι. Συν το γεγονός πως μέσα στα χρόνια ήρθαν και άλλοι. Ενισχύθηκε π ομάδα και δεν γράφει μόνο ένας σεναριογράφος για κάθε ζευγάρι. Επικεφαλής είναι για το ζευγάρι μας ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, αλλά η ομάδα αποτελείται από 3-4 άτομα.

Τι ήταν αυτό που κράτησε ψηλά τη «Μουρμούρα» στις προτιμήσεις των θεατών σε μια δύσκολη χρονιά για τον Alpha;
Εχουμε γίνει trademark. Σίγουρα παίζει ρόλο πως δεν έχουμε να κάνουμε με σειρά συνέχειας, αλλά αυτοτελών επεισοδίων. Εάν λοιπόν ο τηλεθεατής χάσει ένα επεισόδιο, δεν πειράζει, βλέπει το επόμενο. Η «Μουρμούρα» προσφέρει αβίαστο γέλιο. Και επίσης προσφέρει μέσα από μια κλειδαρότρυπα τι μπορεί να συμβαίνει στον γείτονα σου. Ακόμη και στους δύσκολους καιρούς η «Μουρμούρα» κρατήθηκε. Και μέσα στον κορονοϊό. Και απέναντι σε δύσκολα προγράμματα όπως είναι η μαγειρική.

Εσείς με τη σύζυγο σας έχετε αντιληφθεί ποτέ βλέποντας μια ιστορία, ή του Ηλία και της Καίτης ή άλλου ζευγαριού, έντονες ομοιότητες της καθημερινότητας σας;
Είναι πολλά τα παραδείγματα. Και σε στιγμές αγάπης και έρωτα και σε στιγμές εκνευρισμού.

Τα ζευγάρια μένουν ως έχουν στον νέο κύκλο επεισοδίων;
Ναι, οι ίδιοι θα είμαστε, θα έχουμε όμως και πιο σταθερούς ρόλους στα πρόσωπα που πλαισιώνουν τα ζευγάρια. Σε εμάς, για παράδειγμα, θα βλέπετε περισσότερο την ηθοποιό που υποδύεται τη βοηθό της κυρίας Κοίτης.


Τι αλλαγές θα δούμε στον νέο κύκλο επεισοδίων;
Η πιο ουσιαστική στο δικό μας ζευγάρι είναι ότι χωρίζουμε, αλλά μένουμε στο ίδιο σπίτι. Ηταν πολύ έξυπνo σεναριακό εύρημα. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα προκύψει μέσα από όλο αυτό.


Τι άλλο να περιμένουμε στην ιστορία του Ηλία και της Κοίτης;
Τα πάνδεινα (γέλια). Είναι πραγματικά πολύ ωραία τα καινούργια σενάρια. Μπαίνουμε στην όγδοη χρονιά και πραγματικά το διασκεδάζουμε. Το χαιρόμαστε! Θα δούμε το παιδί να μεγαλώνει... Θα δούμε πολλά.

Στον έκτο κύκλο αλλάξατε τηλεοπτική παρτενέρ και τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη διαδέχθηκε η Κλέλια Ρένεση. Αγχωθήκατε τότε;

Η Δάφνη ήταν πολύ καλή και αγαπητή στο κοινό. Ολοι τότε σκεφτήκαμε αν θα βρούμε άξια αντικαταστάτρια. Με την Κλέλια Ρένεση δέσαμε από το πρώτο δοκιμαστικό. Η χημεία μας παντρεύτηκε. Και τότε ο σεναριογράφος μας είχε και πάλι την έμπνευση να δημιουργήσει αυτό τον χαρακτήρα, της επαρχιώτισσας, της Πυργιώτισσας, μιας λαϊκής κοπέλας γεμάτης με ζωή και ενέργεια που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με τον χαρακτήρα που υποδυόταν η Δάφνη. Πολύ έξυπνο σεναριακό τρικ επίσης ήταν πως η Καίτη έπεφτε στον έρωτα του Ηλία και αυτός δεν την ήθελε. Δεν πάσχισε ο άντρας να κατακτήσει το θηλυκό, αλλά το αντίθετο. Και όταν συνέβη, έγινε μέσα από μια νύχτα ποτού, είπε σε συνέντευξή του στο Tv Έθνος, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.