ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δραματική η κατάσταση - Σύννεφο καπνού κάλυψε την Αττική

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δραματική η κατάσταση - Σύννεφο καπνού κάλυψε την Αττική

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Άνω Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Τρίτης (03/08) - Οι εικόνες από την πυρκαγιά κόβουν την ανάσα - Καίγεται το δάσος - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Στη «μάχη» και το Beriev-200 - Μήνυμα από το 112

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκορδούλης

Συναγερμός στην Αττική από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στα πρώην βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη- Δραματική είναι η κατάσταση, με την πυρκαγιά να χαρακτηρίζεται νωίτερα από την Πυροσβεστική ως «δύσκολη». Έχουν υπάρξει αναφορές για εκρήξεις σε πυλώνες υψηλής τάσης.

Δρόμοι έχουν κλείσει: Ειδικότερα, κλειστό είναι τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας (στην άνοδο στο ύψος της Λυκόβρυσης και στην κάθοδο στο ύψος του Αγίου Στεφάνου). Όπως προκύπτει, υπάρχει ενδεχόμενο εκκένωσης βιομηχανιών στην περιοχή. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1. Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 2. Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης 3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία - Ταβέρνα Λάμπρος).

Όπως είπε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στον ΣΚΑΪ, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, καθώς η φωτιά είναι μακριά από σπίτια. Πάντως, όπως είπαν μοναχές στον ΣΚΑΪ, η φωτιά είχε φτάσει κοντά σε μοναστήρι.

Η φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική: Επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό, εξαιτίας της πυρκαγιάς τέθηκε εκτός λειτουργίας το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου. Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά:

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους των βορείων της Αττικής προκειμένου να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ήταν το μήνυμα που απέστειλε το 112.

Δείτε βίντεο του Newsbomb.gr από το σημείο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συζυγοκτονία στη Λάρισα: Πριν δολοφονήσει την συζύγό του είχε πάει στο δικηγόρο της