MEDIA

Δήμος Βερύκιος: Η αποκάλυψη για το αστρονομικό ποσό που έχασε ο Δημήτρης Κοντομηνάς στα media

Δήμος Βερύκιος: Η αποκάλυψη για το αστρονομικό ποσό που έχασε ο Δημήτρης Κοντομηνάς στα media
Τα τελευταία λόγια που του είπε ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Δήμος Βερύκιος: Τα τελευταία λόγια που του είπε ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στον δημοσιογράφο, Μαρίνο Βυθούλκα και το περιοδικό «ΟΚ!» ο Δήμος Βερύκιος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που υπήρξε στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά και αντιπρόεδρος του Alpha, περιέγραψε άγνωστες πτυχές του ανθρώπου που άλλαξε τα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση. Παράλληλα αποκάλυψε και το τεράστιο ποσό που είχε χάσει ο επιχειρηματίας την πρώτη περίοδο που ασχολήθηκε με τα media.

«Την πρώτη περίοδο της εμπλοκής του με τα media ο Κοντομηνάς έχασε το αστρονομικό ποσό των 475 εκατομμυρίων ευρώ. Ευτυχώς, είχε τη διορατικότητα και πούλησε τον Alpha στους Γερμανούς και στο RTL για να ξεπληρώσει τα χρέη του, καθώς είχε μπει μέσα. Στην πορεία ξαναπήρε τον σταθμό στα χέρια του έναντι ενός συμβολικού ποσού. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς συνήθως με έπαιρνε στο τηλέφωνο για να συζητήσει μαζί μου τις αποφάσεις του. Και αυτά που έλεγε τα πετύχαινε.

Όταν θύμωνε, έπαιρνε στο τηλέφωνο αγαπημένα του πρόσωπα και γινόταν ευέξαπτος χωρίς να το θέλει. Ο Κοντομηνάς είχε ένα κακό: είχε μια πίσω αυλή όπου μάζευε λούμπεν στοιχεία και κατακάθια. Αυτά τα κατακάθια τού έβαζαν λόγια, με αποτέλεσμα να κατασκευάζει εχθρούς. Δεν μπορούσε χωρίς εχθρούς. Αυτή η πίσω αυλή τού έφτιαχνε τη διάθεση. Ίσως και να του άρεσε να του λένε λίγα ψέματα. Υπήρχε μια περίεργη σχέση με αυτή την αυλή. Ήταν το αλατοπίπερο της ζωής του.

Εγώ ήμουν εκείνος που προσπαθούσε να τον μαζεύει όταν η κατάσταση ξέφευγε και να μην τσακώνεται με τους δικούς του ανθρώπους και τους συνεργάτες του. Για παράδειγμα, τον ενοχλούσε που με έκοβε πολλές φορές η Σταματίνα Τσιμτσιλή την ώρα που μιλούσα στον αέρα. Μάλιστα, μια μέρα μού τηλεφώνησε και μου είπε: “Τι σκατά αντιπρόεδρος είσαι και δεν μπορείς να επιβληθείς;”. Αυτά, όμως, ποτέ δεν επηρέασαν τη σχέση μας» δήλωσε ο Δήμος Βερύκιος.

Ο Δήμος Βερύκιος περιέγραψε και το διάστημα που ο Δημήτρης Κοντομηνάς κατέπεσε μέχρι τον θάνατό του. Ήταν Σεπτέμβριος του 2019 οπότε και μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Υγεία».

«Τότε ο Κοντομηνάς έχασε το οξυγόνο του. Και το οξυγόνο του ήταν τα κινητά του τηλέφωνα, με τους χιλιάδες τηλεφωνικούς αριθμούς που είχε μέσα. Αναπόφευκτα του τα πήραν από τα χέρια. Αυτό που πέρασε ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν το εύχομαι ούτε στον μεγαλύτερο εχθρό μου. Έβλεπες έναν άνθρωπο που από τη μια μέρα στην άλλη ήταν σαν να μην υπάρχει. Η επιδείνωση της υγείας του ήταν τόσο ραγδαία, που δεν γνωρίζω αν στην ίδια την επιστήμη της ιατρικής μπορεί να υπάρχει τόσο καλπάζουσα μορφή άνοιας.

Η τελευταία φορά που τον είδα από κοντά ήταν το φθινόπωρο του 2019. Τον είδα άλλες δύο φορές, αλλά πλέον ήταν σαν να έβλεπα έναν άλλο άνθρωπο. Ήταν σαν να μην τον συνάντησα ποτέ. Ουσιαστικά, ήταν σαν να είχε πεθάνει από τότε που μπήκε στο νοσοκομείο. Ο “θάνατός” του ήταν αιφνίδιος και η ιατρική οφείλει να εξηγήσει πώς συνέβη και αν εμπίπτει στα περιστατικά της άνοιας.

Η τελευταία φορά που μιλήσαμε στο τηλέφωνο ήταν πάλι το φθινόπωρο του 2019, όταν μου τον έδωσε η αδελφή του η Κίττυ στο τηλέφωνο. Τα τελευταία του λόγια δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ: “Πού είσαι, Δήμο μου; Πού είσαι;”.

Από εκεί και πέρα χάθηκε κάθε επικοινωνία και μάθαινα νέα του μόνο από ανθρώπους της αγοράς, αλλά και της νύχτας για το πώς έκανε φτερά η κινητή περιουσία του: Από την πανάκριβη συλλεκτική κάβα με τις φιάλες κρασιών μέχρι τους σπάνιους πίνακες ζωγραφικής που είχε στην κατοχή του, αλλά και τη συλλογή με τα ρολόγια του. Ήταν μια κινητή περιουσία αμύθητης αξίας» αποκάλυψε ο Δήμος Βερύκιος.