MEDIA

ΣΚΑΪ: Ετοιμάζουν μια μεγάλη επιστροφή που θα «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό

ΣΚΑΪ: Ετοιμάζουν μια μεγάλη επιστροφή που θα «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό

Τα στελέχη του καναλιού του Φαλήρου κρύβουν πολλούς άσους στο μανίκι τους

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν μπορεί να έχει το στίγμα του «Survivor All Star» για το ΣΚΑΪ, όμως τα σχέδια την επόμενη χρονιά είναι πολλά. Οι ιθύνοντες επιθυμούν να επενδύσουν στη μυθοπλασία και σε μεγάλες παραγωγές, καθώς αφουγκράζονται τον παλμό και τις επιθυμίες του κοινού.

Έτσι, τα στελέχη βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την παραγωγή JK Productions για να εντάξουν στον προγραμματισμό τους το ριμέικ της θρυλικής σειράς «Οι Πανθέοι». Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές παραγωγές, που έχουν γράψει ιστορία στη δημόσια τηλεόραση, και η επιστροφή της αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για πολλά από τα ιδιωτικά κανάλια. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το προβάδισμα έχει ο ΣΚΑΪ.

Οι Πανθέοι είναι μυθιστορηματική σύνθεση του Τάσου Αθανασιάδη, για την οποία τιμήθηκε με το βραβείο πεζογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών το 1959-1961.

Είναι η ιστορία τριών γενεών μιας οικογένειας, των Πανθέων, που εκτείνεται από το 1897 έως το 1940. Ο Αθανασιάδης αποτυπώνει την τοιχογραφία της ελληνικής κοινωνίας με χαρακτηριστικούς σταθμούς: Μακεδονικός Αγώνας, Κίνημα στο Γουδί, βενιζελική εποχή, Ελληνοϊταλικός Πόλεμος. Οι ήρωες του έργου συνδέονται μεταξύ τους με οικογενειακούς δεσμούς. Δεσπόζει η ομώνυμη οικογένεια, προβάλλεται η δράση των ανδρών μελών της με την εξαίρεση του πρωταγωνιστικού ρόλου της Μάρμως, μιας όμορφης και ερωτικής γυναίκας. Η ηρωίδα (που ενσάρκωσε η Κάτια Δανδουλάκη) ήταν ο τραγικός τύπος της γενιάς του 1940 που βρίσκεται όπως η ελληνική κοινωνία στο πιο ευαίσθητο σημείο της εξέλιξής της. Διαμορφώθηκε για να αρέσει, για να είναι μόνο γυναίκα: ένα πλάσμα διακοσμητικό, φτιαγμένο για να ευχαριστήσει, το πολύ να εξυπηρετήσει τον άνδρα.