MEDIA

Οι θρησκευτικές σειρές που φέρνουν τα κανάλια τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι θρησκευτικές σειρές που φέρνουν τα κανάλια τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί μπαίνουν στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών

 

Η μεγάλη εβδομάδα ξεκινά και τα στελέχη των καναλιών έχουν ως στόχο να κρατήσουν συντροφιά στους τηλεθεατές τις άγιες αυτές ημέρες με σειρές θρησκευτικού περιεχομένου.

Ο ΑΝΤ1, ως είθισται, θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμά του τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ». Το θρησκευτικό δράμα, με τους Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Ερνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον, Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Αντονι Κουίν, Ροντ Στάιγκερ Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιορκ, θα πρωταγωνιστήσει για μία ακόμη χρονιά. Η πιo κοσμαγάπητη και μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης είvαι έvα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργo, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Iταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αναπαριστώντας τα γεγovότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτo σεβασμό στηv ιερότητα τoυ θέματoς.

Μέσα από τη συχνότητα του καναλιού του Αμαρουσίου, θα προβληθεί και η μίνι σειρά «Η Βίβλος». Βασισμένη στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου, καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από τη «Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη» σε μία μεγάλη και πιο ολοκληρωμένη αφήγηση. Ενώ, φυσικά, περιλαμβάνει και τις «προφανείς» ιστορίες, όπως η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, καθώς και τη Γέννηση, τον Θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού. Οι δημιουργοί ήθελαν να δείξουν πώς η Παλαιά Διαθήκη συνδέεται απόλυτα με την Καινή Διαθήκη και πώς είναι μια εντυπωσιακή ιστορία με ένα μεγάλο, διαχρονικό και επιτακτικό μήνυμα: Ο Θεός αγαπά τον καθένα από εμάς σαν να ήμασταν το μόνο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο για να δώσει την αγάπη του.

Παράλληλα, για πρώτη χρονιά, θα δούμε και το ντοκιμαντέρ «Άγιοι και Γέροντες». Άγιες μορφές, δοχεία χάριτος, έζησαν δίπλα μας, αφοσιώθηκαν στη σωτηρία μας, γιάτρεψαν τις ψυχές και συχνά τα σώματά μας, οι σύγχρονοι άγιοι του 20ού και του 21ου αιώνα μπαίνουν στο επίκεντρο. Μέσα από την εν λόγω παραγωγή σκιαγραφείται η πορεία τους από τη γέννηση έως την κοίμησή τους. Άνθρωποι που τους έζησαν καταθέτουν μαρτυρίες, αφηγούνται και φωτίζουν το μεγαλείο τους. Ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και κείμενα γραφής τους συμπληρώνουν την αφήγηση.

Όσον αφορά στο OPEN, η δραματική μίνι σειρά «A.D. The Bible Continues» θα βρεθεί στο πρόγραμμα του σταθμού. Μετά τη Σταύρωση του Χριστού, οι 12 μαθητές του έρχονται αντιμέτωποι με πόνο και ανείπωτη θλίψη. Γρήγορα, όμως, θα αποκαλυφθεί πως το τέλος είναι μόνο η αρχή. Οι 12 Απόστολοι αγωνίζονται να επιβιώσουν και να διαδώσουν το μήνυμα της Ανάστασης στα πέρατα του κόσμου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Ρίτσαρντ Κόιλ, Χουάν Πάμπλο ΝτιΠάσε, Ανταμ Λέβι, Γκρέτα Σκάκι, Τσίπο Τσουνγκ, ενώ πρόκειται για μια παραγωγή του 2015.

Ο «Άγιος Παΐσιος» επιστρέφει

Το MEGA επαναφέρει την ελληνική σειρά «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό». Η ιστορία αυτού του σύγχρονου αγίου, που άγγιξε όλο τον κόσμο της Ορθοδοξίας, ξεκινάει με τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου του 1924. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Αγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό, όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Αγιον Ορος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Αγιον Ορος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Επειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μία φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, που αγκαλιάστηκε από τους τηλεθεατές και αναμένουμε και τον δεύτερο κύκλο την επόμενη σεζόν.