MEDIA

MasterChef: Εκτός διαγωνισμού ένα από τα μεγάλα φαβορί - Η τελική 7αδα

MasterChef: Εκτός διαγωνισμού ένα από τα μεγάλα φαβορί - Η τελική 7αδα
Twitter/Master Chef

MasterChef: Η δοκιμασία αντιγραφής ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς Ηλίας, Αλέξανδρος και Άγγελος κλήθηκαν να αντιγράφουν μία ξεχωριστή μαγειρίτσα με θαλασσινά, δημιουργία του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, Luca Piscazzi.

Εκτός MasterChef βρίσκεται πλέον ο Ηλίας Κιαζόλι, φαβορί για τον τίτλο, που όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις στην δοκιμασία αντιγραφής και έπρεπε να παραδώσει την ποδιά του και να αποχωρήσει από το ριάλιτι μαγειρικής.

Ο Ηλίας διαγωνίστηκε απέναντι στον Άγγελο και τον Αλέξανδρο για την παραμονή του στο σπίτι και την κουζίνα του Master Chef ενώ από τους παίκτες της ηττημένης ομάδας της ομαδικής δοκιμασίας «σώθηκε» ο Νίκος Τράκας.

Σε ό,τι αφορά την ομαδική δοκιμασία, όπου Κόκκινοι και Μπλε έπρεπε να ετοιμάσουν πέντε μεζέδες με μόνη πηγή θερμικής επεξεργασίας τη φωτιά και με έμφαση σε διαφορετικά υλικά για κάθε διαφορετική κατηγορία, νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Κόκκινη, συγκεντρώνοντας 104 βαθμούς έναντι 96 που συγκέντρωσε η Μπλε ομάδα.

Λίγο πριν την δοκιμασία αποχώρησης ο Σωτήρης Κοντιζάς αιφνιδίασε τους παίκτες των Μπλε, δίνοντας τους τέσσερα μπλοκάκια και ζητώντας τους να αποφασίσουν ποιος παίκτης δε θα πάρει μέρος στη δοκιμασία και θα περάσει απευθείας στους 7. Από την διαδικασία αυτή ο Νίκος Τράκας απέσπασε τρεις θετικές ψήφους και ο Αλέξανδρος μία, έτσι ο Νίκος ήταν ο παίκτης ο οποίος δεν χρειάστηκε να περάσει την δοκιμασία της αποχώρησης.

Η δοκιμασία αντιγραφής ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς Ηλίας, Αλέξανδρος και Άγγελος κλήθηκαν να αντιγράφουν μία ξεχωριστή μαγειρίτσα με θαλασσινά, δημιουργία του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, Λούκα Πισκάτσι.

Αλέξανδρος και Άγγελος κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση στην τελική 7αδα, ενώ ένα από τα πιο μεγάλα φαβορί για το έπαθλο φέτος ο Ηλίας είδε την πόρτα της εξόδου από τον διαγωνισμό μαγειρικής.

Ο Ηλίας ήταν αρκετά συγκινημένος στις τελευταίες του δηλώσεις αποχωρώντας από το ριάλιτι, δηλώνοντας με δάκρυα στα μάτια: «Είμαι χαρούμενος γενικά. Πέρασα πολύ ωραία φέτος, πολύ καλύτερα από την πρώτη φορά και κρατάω μόνο τα θετικά. Θέλω να δω στον τελικό τον Πορφύρη, τον Άγγελο, τον Άλεξ και τον Τράκα. Σας συμπαθώ όλους αλλά έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στον κύριο Κουτσόπουλο».

«Για μένα είσαι από τους καλύτερους μάγειρες που έχουν περάσει από το MasterChef όλα αυτά τα χρόνια που ο διαγωνισμός είναι στον αέρα. Το λέω και το εννοώ», σχολίασε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τον Πάνο Ιωαννίδη να συμφωνεί μαζί του.

Την τελική 7αδα του Master Chef αποτελούν οι Νίκος Τράκας, Άγγελος, Αλέξανδρος, Μαρία Μπέη, Μαρία Λαζαρίδου και Δημήτρης και Γιώργος.