MEDIA

Γιάννης Μαρκόπουλος: «Δυστυχώς τώρα θα τον επανεκτιμήσουμε», είπε ο Σταμάτης Φασουλής

Γιάννης Μαρκόπουλος: «Δυστυχώς τώρα θα τον επανεκτιμήσουμε», είπε ο Σταμάτης Φασουλής

Ο Σταμάτης Φασουλής μίλησε για το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος έφυγε το Σάββατο 10 Ιουνίου από τη ζωή και ο Σταμάτης Φασουλής θέλησε να μιλήσει για το έργο του μέσα από το J2US.

«Έτσι βγήκα στο θέαμα έκανα τα θεατρικά μέρη στη Λήδρα στο πρόγραμμα του Γιάννη Μαρκόπουλου με τον Νίκο Ξυλούρη, η Άννα Παναγιωτοπούλου και εγώ λέγαμε τα θεατρικά μέρη της παράστασης εν μέσω δικτατορίας με άσχημες συνθήκες. Είναι από τις ομορφότερες αναμνήσεις στη ζωή μου. Ήταν ένας εμπνευσμένος συνθέτης, πεισματάρης, δεν έκανε πίσω σε αυτά που πίστευε, θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα πράγματα για το “λαϊκό κοινό” αλλά δεν το καταδέχτηκε. Έκανε πραγματικά λαϊκά τραγούδια, δυστυχώς τώρα θα τον επανεκτιμήσουμε», ανέφερε ο Σταμάτης Φασουλής.

Η Ηρώ μέσα από τη συμμετοχή της στο μουσικό σόου J2US θέλησε να αποχαιρετήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Η ερμηνεύτρια εμφανίστηκε επί σκηνής μόνη με ένα πιάνο ερμήνευσε την Ελλάδα (Λένγκω) του Γιάννη Μαρκόπουλου και καταχειροκροτήθηκε.

Η Ηρώ τραγούδησε αρκετές μεγάλες επιτυχίες της αλλά και άλλων καλλιτεχνών και όταν τελείωσε την εμφάνισή της ο Νίκος Κοκλώνης αναφέρθηκε στην απώλεια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο οποίος γνώρισε στο ελληνικό κοινό τον Νίκο Ξυλούρη, τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη και την Τάνια Τσανακλίδου.

Σχετικές ειδήσεις

Γιάννης Μαρκόπουλος: Η Ελλάδα κλίνει ευλαβικά το γόνυ στον σπουδαίο συνθέτη

ΚΚΕ για Γιάννη Μαρκόπουλο: Το έργο του αποτέλεσε σταθμό στην πορεία του μουσικού πολιτισμού

Νίκος Ανδρουλάκης για την απώλεια του Γιάννη Μαρκόπουλου: Οι Έλληνες τον αποχαιρετούν με ευγνωμοσύνη