MEDIA

Economist: Ο φόβος νίκησε την οργή

Economist: Ο φόβος νίκησε την οργή

Στο συμπέρασμα ότι ο φόβος της εξόδου από το ευρώ υπερίσχυσε της οργής ενάντια στα επίμονα μέτρα λιτότητας, κααλήγει σήμερα το βρετανικό οικονομικό περιοδικό Economist.

«Μετά από την άρνησή του να στηρίξει την πρώτη συμφωνία διάσωσης το 2010, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καταβάλλει σκληρές προσπάθειες για να πείσει τους ηγέτες της ευρωζώνης για τις σοβαρές του προθέσεις να δρομολογήσει τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που υπαγορεύει το δεύτερο πακέτο διάσωσης

Το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς μιλούσε σαν τον επόμενο ηγέτη της χώρας», σημειώνει ο Economist, παρατηρώντας ότι αντί να θριαμβολογήσει για τη νίκη του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς προτίμησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες που επικρατούν διεθνώς, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες, δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Το περιοδικό τονίζει επίσης ότι το ποσοστό της αποχής έφτασε στο 40%, έναντι 34% τον Μάιο, κάτι που για τον συντάκτη αποδεικνείει ότι «οι Έλληνες δεν τρέφουν πολλές ελπίδες για βελτίωση της δεινής τους κατάστασης από τη νέα κυβέρνηση».