MEDIA

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με ένα κλικ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με ένα κλικ

Το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, τα νέα μέτρα και η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκληρών μέτρων συνέχεια

Η εφημερίδα γράφει ότι «δύσκολα βγαίνουν τα νούμερα για να κλείσει το πακέτο των 11,6 δισ.ευρώ, αλλά πρέπει να βρεθούν θα βρεθούν όπως τόνισε χθες ο υπουργός Οικονομικών, επαναφέροντας στο τραπέζι το μέτρο της εφεδρείας υπαλλήλων σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ, προκειμένου να μη γίνουν απολύσεις!».

ΑΥΡΙΑΝΗ: Επικήρυξαν οι Γερμανοί τον Τσίπρα!!!
Η εφημερίδα τονίζει ότι «πάνε να τον κάνουν με το ζόρι πρωθυπουργό. Το ¨Spiegel¨ τον κατατάσσει στους 10 πλέον επικίνδυνους πολιτικούς της Ευρώπης. Τρίβουν τα χέρια τους στο ΣΥΡΙΖΑ από τη δωρεάν διαφήμιση που τους κάνουν οι Γερμανοί».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δεν βγαίνει. Ακρωτηριασμοί για τα 11,5 δισ.ευρώ
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πρέπει να περικοπούν μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα αλλά και να μειωθούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, είπε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατιας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης ».

ΕΘΝΟΣ: Στον αέρα 70.000 υπάλληλοι του Δημοσίου
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αντιμέτωποι με το φάσμα της εφεδρείας βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Το σχέδιο, που τελεί υπό την αίρεση των τριών πολιτικών αρχηγών, καταρτίζεται με στόχο την εξασφάλιση 4 δισ.ευρώ ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τουρκία και Ισραήλ στήνουν ¨Νέα Ιμια¨ για το υπερπολύτιμο όσμιο
Σύμφωνα με την εφημερίδα «αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο για την κατασκευή και παραγωγή -ατομικών όπλων και βρίσκεται σε αφθονία στο Αιγαίο ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εφεδρεία για 45.000 δημόσιους υπαλλήλους
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «εμπλοκή στην κυβέρνηση μετά τις αντιρρήσεις Κουβέλη και τις ενστάσεις Βενιζέλου στην πρόταση Στουρνάρα, που ψάχνει ακόμα 4 δισ.ευρώ. Σύστημα τριών ταχυτήτων ανάλογα με την ηλικία του εργαζομένου, στην έξοδο και 25.000 συμβασιούχοι».

ΕΣΤΙΑ: Σοφά λόγια από τον Πέρες
Η εφημερίδα τονίζει ότι «κατά την προχθεσινή συνάντηση στο προεδρικό Μέγαρο του Προέδρου του Ισραήλ κ.Σιμόν Πέρες με τον κ.Κάρολο Παπούλια έγινε λόγος και για την οικονομική κρίση και τον τρόπο αντιμετωπίσεώς της».

Η ΑΥΓΗ: Βαθύτερη ύφεση με τα νέα μέτρα
Σύμφωνα με την εφημερίδα «δεν βγαίνουν τα νούμερα παραδέχεται ο Γ.Στουρνάρας και επαναφέρει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο μέσω εφεδρείας. Λείπουν 4 δισ. για το πακέτο των 11,5 δισ.υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν κι άλλα ».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εφεδρεία τριών ταχυτήτων για 50.000 υπαλλήλους
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μετά τις έντονες πιέσεις της τρόικας για μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση μελετά το μέτρο της εφεδρείας ώστε να αποφύγει τις απολύσεις, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Ευ.Βενιζέλου και Φ.Κουβέλη ».
Η Ελλάδα αύριο: Βέτο Κουβέλη, διγλωσσία Βενιζέλου
Η εφημερίδα γράφει ότι «η εφεδρεία στο δημόσιο προάγγελος διάλυσης της συγκυβέρνησης. Μικροπολιτικές καντρίλιες στην προγραμματική συμφωνία εν όψει οικονομικής καταστροφής. Συστημικές αθλιότητες αντί αναδιάρθρωσης κράτους ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εφεδρεία και μέτρα δοκιμάζουν την κυβέρνηση
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «σε νέα φάση δοκιμασίας εισέρχεται η κυβέρνηση, με επίκεντρο το πακέτο των μέτρων των 11,6 δισ.ευρώ, παρ`ότι προ μιας εβδομάδας οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν συμφώνησαν στην άμεση προώθησή του ».

Η ΝΙΚΗ: Πως θα εξαφανίσετε τα χρέη στις τράπεζες
Η εφημερίδα γράφει ότι «ζήστε με αξιοπρέπεια κατατροπώνοντας τους δανειστές σας. Δικαίωση από δικαστήριο για Κρητικό, παρά το γεγονός ότι κατείχε κι άλλα περιουσιακά στοιχεία. Βήμα-βήμα ολόκληρη η διαδικασιά για να πάρετε οικονομική ανάσα ».

Ο ΛΟΓΟΣ: Αγκάθι η εφεδρεία....
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η επιστροφή του μέτρου της εφεδρείας προκαλεί εμπλοκή στον κυβερνητικό συνασπισμό. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νέας συνάντησης που είχαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συνθέτουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στο Μέγαρο Μαξίμου ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εγκλημα κατά των συνταξιούχων οι νέες δραστικές περικοπές
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «οι νέες δραστικές μειώσεις που φέρνει η συγκυβέρνηση στις συντάξεις, μετά από τις αλλεπάλληλες που έχουν ήδη γίνει, δεν είναι μόνο σκάνδαλο, αλλά έγκλημα ».

ΤΑ ΝΕΑ: Πού πάνε οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι διαφορετικές επιδόσεις των υποψηφίων σε Θεωρητική, Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση και η ζήτηση σχολών που χρωματίστηκε από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης "κατασκεύασαν" φέτος βάσεις πολλών ταχυτήτων».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συναγερμός για εμπρησμό στο Σέιχ Σου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χωρίς φροντίδα χιλιάδες παιδιά