MEDIA

Η οριστικοποίηση των μέτρων στα πρωτοσέλιδα

Η οριστικοποίηση των μέτρων στα πρωτοσέλιδα

Η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ και η φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φόρος 20-30% στους καταθέτες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για την υπογραφή συμφωνίας που θα προβλέπει τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων που "φυγαδεύτηκαν" σε ελβετικές τράπεζες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πόλεμο στην Κύπρο για το αέριο βλέπουν οι Αμερικανοί".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Περίεργο δημοσίευμα της "International Herald Tribune". Ο πλούτος είναι τόσο μεγάλος και μέσα σε λίγους μήνες οι εντάσεις έχουν αυξηθεί. Ποιος ο ρόλος Τουρκίας, Ισραήλ και ΗΠΑ". ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τυφώνας! 2,1 δισ. φόροι κάθε μήνα".

Η εφημερίδα αναφέρει "γκρίζα μέτρα 1,5 δισ. απορρίπτει η τρόικα που αμφιβάλλει. Ξεσηκώνονται και οι εισαγγελείς (μετά τους δικαστές) για τις μειώσεις των αποδοχών τους. Και συσκέψεις για εκ περιτροπής εργασία στο δημόσιο με το 70% του μισθού".

ΕΘΝΟΣ: "Τα κόμματα παίρνουν τα... μέτρα τους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οριστικοποιούνται εντός της εβδομάδας τα μέτρα των 11,5 δισ. ύστερα από νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων. Ρήγματα και γκρίνιες στην τελική ευθεία για το πακέτο των 11,5 δισ. ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Αντίχριστος έρχεται μέσω της... Ελληνοϊσραηλινής "φιλίας" ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από τότε που έπεσε ο Κώστας Καραμανλής το 2009 και ήρθε ο Εβραίος Τζέφρυ στα πράγματα η Ελλάδα... υποτάσσεται όλο και περισσότερο στο "κράτος" του Ισραήλ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαραθώνιος 10 ημερών με "έπαθλο" 31,5 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο μικροσκόπιο των δανειστών το σύνολο των περικοπών. Κλειδί η έγκριση των "ισοδύναμων" μέτρων για την εκταμίευση της δόσης. Τι περιμένει η κυβέρνηση από τις επισκέψεις Ρομπέι και Μοσκοβισί στην Αθήνα ".

ΕΣΤΙΑ: "Η Ελλάδα δημιουργεί δεν μεμψιμοιρεί".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάδα δημιουργεί, δεν μεμψιμοιρεί. Αυτό έπρεπε να είναι σήμερα το κυρίαρχο σύνθημα, ώστε η χώρα να εξέλθη το ταχύτερο από την κρίση. Αντίθετα σήμερα γίνεται διαρκές μοιρολόι για την παρούσα κατάσταση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Μείωση προστίμων με κριτήριο την παλαιότητα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι επιτελείς του υπουργείου επεξεργάζονται μειώσεις εντός λογικού πλαισίου, προκειμένου να διευκολύνουν κάποιες ευπαθείς ομάδες και να εξομοιώσουν κατά το δυνατόν τα πρόστιμα για κτίσματα που ανεγέρθηκαν με πολύ μικρή χρονική απόκλιση".

Η Ελλάδα αύριο: "Η κυβέρνηση καλύπτει τους πλούσιους φοροφυγάδες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ώρα που το Υπ. Οικ. απομυζά και το τελευταίο ευρώ των πολιτών, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας διαπιστώνει ότι διευθυντικά στελέχη αντιστέκονται στις αλλαγές για την πάταξη της φοροδιαφυγής των μεγάλων επιχειρήσεων. Προάγγελος της ενδεχόμενης αρνητικής έκθεσης της τρόικας για 31,5 δισ. ευρώ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το καρτέλ με τα "χρυσά αυγά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τρία καρτέλ, το ένα συμπληρωματικό του άλλου, ενδέχεται να λειτουργούσαν στην αγορά του κοτόπουλου τις τελευταίες δύο δεκαετίες, εις βάρος των ελλήνων καταναλωτών. Έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού φέρνει στο φως τις συμφωνίες μεταξύ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανατροπές-φωτιά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να μειωθούν οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται λόγω απόλυσης. Μεγαλύτερη ευελιξία στο ωράριο και επιστροφή στην εξαήμερη εργασία. Νέες ανατροπές στα εργασιακά ζητά η τρόικα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Περικοπές που θα φέρουν ακόμη δύο χρόνια ύφεσης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια ύφεσης κοστίζουν στην οικονομία οι περικοπές των δαπανών κατά 11,9 δισ. ευρώ. Τα 6,9 δισ. που θα χαθούν από τις αποδοχές, πλήττουν άμεσα και την αγορά".