MEDIA

«Χρυσάφι» για την F-1, «δεκάρες» για την Α1

«Χρυσάφι» για την F-1, «δεκάρες» για την Α1

Για μια ακόμη φορά η διοίκηση της ΕΡΤ προκαλεί με την απόφασή της να προχωρήσει στην απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Formula 1 για τα δύο επόμενα χρόνια ξοδεύοντας ποσό που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ

Η κρατική τηλεόραση επισημοποίησε και ανακοίνωσε τη συμφωνία προκαλώντας πλήθος ερωτημάτων, αλλά και αποριών για τον τρόπο με τον οποίο αξιολογείται ένα «προϊόν». Η ΕΡΤ, ο κρατικός φορέας που «πριμοδοτείται» από τον ελληνικό λαό και που -επικαλούμενη την οικονομική κρίση- έδωσε μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη διεξαγωγή του και σίγουρα την ομαλή λειτουργία πολλών εκ των ομάδων μας, μοιράζει «χρυσάφι» για την F-1.

Είναι σαφές ότι στο Ραδιομέγαρο αποφασίζουν και... διατάζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού ο χορός των εκατομμυρίων καλά κρατεί όταν πρόκειται για προϊόν που ναι μεν μπορεί να είναι εμπορικό (Τσάμπιονς Λιγκ, Φόρμουλα 1), αλλά που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φέρει πίσω στα ταμεία της ΕΡΤ τα χρήματα τα οποία ξοδεύονται για την απόκτηση αυτών των δικαιωμάτων.

Η ΕΡΤ επιλέγει να «πριμοδοτήσει» τη Formula 1 και όχι το ελληνικό μπάσκετ, γι' αυτό και οφείλει -επιτέλους- να δώσει εξηγήσεις προς τον ελληνικό λαό.

Υπάρχει ή όχι οικονομική κρίση για τη διοίκηση της ΕΡΤ;

Τίθεται ή όχι, θέμα άνισης μεταχείρισης έναντι των ομάδων που συμμετέχουν στην Α1 μπάσκετ των ανδρών και τα εκατομμύρια των οπαδών τους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είναι και αυτοί που... πληρώνουν μέσα από το πάγιο τέλος υπέρ της κρατικής τηλεόρασης;

Οφείλει ή όχι η κρατική τηλεόραση να αγκαλιάσει το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού από τη στιγμή που είναι τελικά σαφές ότι... λεφτά εξακολουθούν να υπάρχουν και να πάψει να συμπεριφέρεται σαν να μην τρέχει τίποτα;

Η επίκληση της εμπορικής αξίας ενός τηλεοπτικού αθλητικού προϊόντος σε τίποτα δεν μειώνει το μέγεθος της αδικίας που έχει διαπραχθεί φέτος από τη διοίκηση της ΕΡΤ εις βάρος του πρωταθλήματος της Α1 και των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης για το σύνολο των ομάδων, αποτελούν ή θα έπρεπε να αποτελούν αφού πλέον τα χρήματα είναι ελάχιστα και δεν καλύπτουν ούτε ελάχιστες ανάγκες, ένα σημαντικότατο κομμάτι του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Ειδικά για τις μικρομεσαίες ομάδες, αυτά τα χρήματα που φέτος λείπουν από τον προϋπολογισμό τους, μετά τη... γενναιόδωρη προσφορά της ΕΡΤ, τις οδηγούν σε «μαρασμό» και σίγουρα σε υποβάθμιση της ποιότητας ενός πρωταθλήματος, που πρώτη η κρατική τηλεόραση έπρεπε να θέλει να βρίσκεται στα καλύτερά του.

Μήπως, τελικά, κρύβονται τάσεις απαξίωσης του ελληνικού μπάσκετ στο σύνολό του, πίσω από τέτοιες πρακτικές;

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι ομάδες της Α1 και τα εκατομμύρια των οπαδών τους σε όλη την Ελλάδα τις όποιες απαντήσεις έχουν να τους δώσουν οι διοικούντες, αποφασίζοντες και διατάζοντες για το πού τελικά θα πάνε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, διοικούντες την ΕΡΤ...

Πηγή: Onsports