MEDIA

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Διπλάσια η τιμή των φαρμάκων".

Η εφημερίδα γράφει "βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασφαλισμένοι προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα, καθώς η απόφαση-βόμβα του υπουργείου Υγείας για αυξήσεις-φωτιά σε εκατοντάδες μη γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες ασθενείς -κυρίως όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και ακολουθούν πιο «τσουχτερή» θεραπευτική αγωγή- και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον συρρικνωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό τους".

ΕΘΝΟΣ: "Ζώνη κινδύνου για 5.000 υπαλλήλους των ΟΤΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι πρώτοι που θέτουν υποψηφιότητα για τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου στους ΟΤΑ είναι οι 5.000 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ και μετακινήθηκαν σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων. Θα προηγηθεί η αξιολόγηση των δομών στους ΟΤΑ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, που δεν θα γίνει με οριζόντιο τρόπο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Αδελφότητα της θλίψης»! Άλλο ένα κόλπο των Εβραιοσιωνιστών!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κάνουν μια προσπάθεια οι Εβραιοσιωνιστές να μας «μπερδέψουν»! Σε επίπεδο: εθνικό, θρησκευτικό, οικονομικό και πολλά άλλα... Να δημιουργήσουν κοινωνίες με ανθρώπους φοβισμένους και ουσιαστικά υποχείρια, άβουλα όντα!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη με μπόνους για 400.000 δημοσίους υπαλλήλους!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύνταξη από τα 50, και μάλιστα χωρίς να επηρεάζονται από τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ποσού, ακόμη και αν αποχωρήσουν μετά το 2015 που έρχεται η βασική σύνταξη των 360 ευρώ, κατοχυρώνουν περίπου 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι, άνδρες και γυναίκες, αρκεί να είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με 25ετία ή και με 20ετία μέχρι τις 31/12/2010".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Προθεσμία για 2 εκατ. αυθαίρετα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αρχίζει από τις 2 Σεπτεμβρίου ο νέος κύκλος δηλώσεων αυθαιρέτων. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες καλούνται να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετό τους είτε πολεοδομικές υπερβάσεις, με ελκυστικά πρόστιμα έως 102 δόσεων. Το ΥΠΕΚΑ καλεί να ενταχθούν στο νέο νόμο και οι 562.263 που υπέβαλαν δηλώσεις με τον προηγούμενο «νόμο Παπακωνσταντίνου», που κρίθηκε αντισυνταγματικός. Από αυτούς οι 172.572 ιδιοκτήτες, που δεν πλήρωσαν παράβολο, θα υποβάλουν ολόκληρο το φάκελο από την αρχή".

ΕΣΤΙΑ: "Συμπτώματα εθνικής καταθλίψεως".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μεγάλο έγκλημα που διέπραξε ο Γ. Παπανδρέου όταν ανήλθε στην εξουσία τον Οκτώβριο του 2009 είναι ότι κατερράκωσε το ηθικό του ελληνικού λαού. Από το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν», σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα φθάσαμε στην οξύτατη δημοσιονομική κρίση, στην υπογραφή του μνημονίου και στην δημιουργία ενός άκρως αρνητικού κλίματος που σταδιακά επηρέασε όλους τους Έλληνες".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αρχίζει η... κυνηγετική περίοδος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση στέλνει στο «μεταρρυθμιστικό καθαρτήριο» χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους μέσω... κινητικότητας. Τις επόμενες ημέρες θα σηματοδοτηθεί η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Την ίδια στιγμή, εκτός της εργασιακής ανασφάλειας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι Έλληνες καλούνται σε διάστημα λίγων μηνών να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, ΦΑΠ και χαράτσια. Κατά τα λοιπά, ο Αντ. Σαμαράς ετοιμάζεται για τις ΗΠΑ στο τέλος Σεπτεμβρίου, με την προσδοκία να αποσπάσει και πάλι μια καλή κουβέντα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Προς εξώσεις δύο ταχυτήτων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη σταδιακή κατάργηση των χρονικών περιορισμών που ισχύουν στις μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων ετοιμάζει το υπουργείο, προκειμένου να συμμορφωθεί σε αντίστοιχο αίτημα της τρόικας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η άρση της δωδεκαετούς προστασίας των ενοικιαστών να ισχύει μόνο για νέες συμβάσεις, και η απελευθέρωση να εφαρμοστεί σταδιακά για τις παλαιές μισθώσεις".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Χαμένοι στο απόλυτο κυκλοφοριακό χάος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τρόικα: Πουλήστε άμεσα ακίνητα και επιχειρήσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πωλήσεις αντί συμβάσεων παραχώρησης, τιτλοποιήσεις στα δημόσια ακίνητα, ρευστοποιήσεις προβληματικών δημόσιων επιχειρήσεων και ολικές ιδιωτικοποιήσεις θα απαιτήσει πλέον η τρόικα στην επόμενη επίσκεψή της σε λίγες εβδομάδες. Οι εκπρόσωποι των δανειστών -με βάση την αλληλογραφία που ανταλλάσσουν με το υπουργείο Οικονομικών- εμφανίζονται έτοιμοι να ζητήσουν ριζική αλλαγή του μοντέλου των αποκρατικοποιήσεων".