MEDIA

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μαχαίρι στην καρδιά του έθνους

Η εφημερίδα γράφει ότι " νέα πρόκληση από τη γνωστή Ρεπούση (της ΔΗΜΑΡ) τη στιγμή που οι «έξαλλοι του Ισλάμ» απειλούν να τινάξουν στον αέρα την Ευρώπη. Τοποθέτηση- σοκ! «Δεν έχει θέση στο Λύκειο η ορθόδοξη κατήχηση». Το απύθμενο μίσος της για το μάθημα των θρησκευτικών».

ΕΘΝΟΣ: Το 'ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ' ψάχνει για νέα ταυτότητα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " στην αφετηρία σοβαρών εσωτερικών διεργασιών βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, μετά το Συμπόσιο για την 3η Σεπτέμβρη. Αναζητά τη σύγχρονη φυσιογνωμία του και αποσκοπεί σε ευρύτερες συσπειρώσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Έγκλημα 1,4 δισ. στα συρτάρια των υπουργείων!

Η εφημερίδα γράφει ότι «την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει επικοινωνιακά σόου για την παροχή ρευστότητας μέσω των τραπεζών ύψους 2 δις. ευρώ, υπουργείο και φορείς κρατούν στα ταμεία τους 1,4 δις. ευρώ σε ρευστό, τα οποία όμως έχουν εισπράξει για να τα επιστρέψουν ως ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ρωσική» πόλη η... Σπάρτη λόγω του Μυστρά!

Σύμφωνα με την εφημερίδα " πρόθεση του Πούτιν να επισκεφθεί το θρυλικό κάστρο του Μεσαιωνικού Ελληνισμού, έστω και άτυπα, ή και μυστικά, προκειμένου να συναντηθεί με την αινιγματική μορφή του Ελληνικού Έθνους, δηλαδή Εκείνον που Πρέπει».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα μυστικά για το Ε9

Η εφημερίδα γράφει ότι " ποιοι πρέπει να υποβάλουν το Ε9. Τι ισχύει για αγροτεμάχια και οικόπεδα εκτός σχεδίου. Πώς δηλώνονται τα ακίνητα των τέκνων. Τα 13 νέα στοιχεία που πρέπει να δηλώσουν όσοι είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους το 2012».

ΕΣΤΙΑ: Μπορούμε να απογειωθούμε!

Η εφημερίδα τονίζει ότι " στα τέλη Φεβρουαρίου, σε άτυπη συνομιλία του με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός φέρεται είπων: «Αν βγάλουμε τον Ιούνιο, τα περάσματα τα δύσκολα. Από τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε!»

Η ΑΥΓΗ: Εκλογικό σκηνικό με ψέματα και λεονταρισμούς

Σύμφωνα με την εφημερίδα " προ του ορατού αδιέξοδου στην οικονομία και πολιτικής κατάρρευσής της η κυβέρνηση προσδοκά «δώρα» από την τρόικα για να συνεχίσει έως την άνοιξη και ετοιμάζεται, στο πιθανό ενδεχόμενο να μην τα πάρει, ακόμη και για εκλογές μέσα σε πλαίσιο δήθεν αντιπαράθεσης με την τρόικα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Μια ωραία ατμόσφαιρα!- Ενωμένο βλέπει το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρός του

Η εφημερίδα γράφει ότι " με διαφορετικό τρόπο αντιλαμβάνονται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ πρώην και νυν κορυφαία στελέχη του. Η προσπάθεια να δημιουργηθεί η εικόνα της συσπείρωσης του «όλου ΠΑΣΟΚ» με την εκδήλωση για τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του, έπεσε στο κενό».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την καταβολή επιδόματος θέρμανσης πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μπορέσουν τα νοικοκυριά να προμηθευτούν το πετρέλαιο».

Ο ΛΟΓΟΣ: Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί δημοσίευμα της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας «Le Monde", το οποίο προβλέπει μεγάλους σεισμούς μελλοντικά στην Ευρώπη γενικά και συγκεκριμένα και στη χώρα μας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Θυσία στα μονοπώλια ΕΑΣ- ΕΛΒΟ- ΛΑΡΚΟ από κυβέρνηση – τρόικα

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την επιλογή να «αναδιαρθρώσει» με απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, πτώχευση τις βιομηχανίες ΕΑΣ- ΕΛΒΟ- ΛΑΡΚΟ, επιβεβαιώνει ουσιαστικά η κυβέρνηση, μιλώντας για «εκκαθάριση εν λειτουργία», ενώ προβάλλει ότι η αναδιάρθρωση που προωθεί είναι διαφορετική από τον «ξαφνικό θάνατο» που εμφανίζεται να ζητάει η τρόικα».

ΤΑ ΝΕΑ: Νέα σελίδα για το ΠΑΣΟΚ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " σε τροχιά επανασυσπείρωσης της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, κινείται από χθες το βράδυ το ΠΑΣΟΚ, μετά το επιτυχημένο Συμπόσιο για την 3η Σεπτέμβρη, που συγκέντρωσε όλα τα ιστορικά στελέχη του κόμματος και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Τσαμπουκάδες του γλυκού νερού

Η εφημερίδα γράφει ότι « «στ' άρματα, στ' άρματα, εμπρός στον αγώνα» σαλπίζουν ομοθύμως έντυπα, ιστοσελίδες και άλλοι υπάκουοι κήρυκες των επιθυμιών του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα «πολέμου» της κυβέρνησης με την τρόικα».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ζήτησαν τα πάντα και αναμένουν...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τραπεζικά κέρδη προβλέπει η Fitch

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συγχωνεύσεις και οι αναδιαρθρώσεις οδηγούν σε δυναμική επανεκκίνηση. Αναμένεται ενίσχυση της κερδοφορίας κατά το δεύτερο εξάμηνο φέτος, αλλά και το 2014. Αστάθμητος παράγοντας η πορεία της οικονομίας».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αδειοδότηση επιχειρήσεων με νέο πλαίσιο από το 2015

Η εφημερίδα τονίζει ότι " απλούστερη εκτιμάται ότι θα καταστεί η αδειοδότηση των επιχειρήσεων με το σχέδιο απλοποίησης των διαδικασιών που παρουσίασε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο όμως δεν θα εφαρμοστεί άμεσα αλλά προς το τέλος του 2014, αν γίνουν οι σχετικές προσαρμογές».