MEDIA

Δημοψήφισμα: Γιατί δεν έχουμε εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό πλούτο;

Δημοψήφισμα: Γιατί δεν έχουμε εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό πλούτο;

Η ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο θεωρείται δεδομένη για την επιστημονική κοινότητα.


Ωστόσο, οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά δεν έχουν εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό πλούτο της χώρας. Πολλά λέγονται, από θεωρίες συνωμοσίας μέχρι και παραπληροφόρηση, για τα κοιτάσματα πετρελαίου που κρύβει το Αιγαίο, όπως και για τους λόγους που δεν έχουν αντληθεί.

Η εφημερίδα «Newsbomb» αποκάλυψε έγγραφο-ντοκουμέντο του Λευκού Οίκου, με ημερομηνία 25 Απριλίου 1975, στο οποίο καταγράφονται αποδείξεις ύπαρξης εκμεταλλεύσιμων αποθεμάτων πετρελαίου, όπως και η προτροπή από την αμερικανική μεριά, συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία.

Ωστόσο, καμία ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν εκμεταλλεύτηκε τον εθνικό πλούτο, τη στιγμή που, σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή κ. Φώσκολου, η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει ενεργειακή αυτοτέλεια για πολλά χρόνια. Αντίθετα, οι περισσότεροι Έλληνες μένουν στο κρύο, εξαιτίας του πανάκριβου πετρελαίου που εισάγουμε.

Πάρτε μέρος στο μεγάλο δημοψήφισμα του newsbomb.gr και δώστε τη δικής σας απάντηση στο ερώτημα «Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε μέχρι σήμερα τον εθνικό πλούτο μας;»