MEDIA

ΝΕΡΙΤ: Σε δημόσια διαβούλευση απόψεις πολιτών για στελέχη, προσλήψεις

ΝΕΡΙΤ: Σε δημόσια διαβούλευση απόψεις πολιτών για στελέχη, προσλήψεις

Δύο ακόμα διαδικασίες για την ίδρυση της ΝΕΡΙΤ, ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας και ο Κανονισμός Εργασίας του νέου ανοικτού δημόσιου οργανισμού διαδραστικής ενημέρωσης και πολιτισμού, τίθενται σε ανοικτή δημόσια .

Από σήμερα (3/12/2013) μέχρι και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πολίτες και συλλογικοί φορείς, έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν προτάσεις και σχόλια σχετικά με τα όργανα διοίκησης της ΝΕΡΙΤ και τις αρμοδιότητές τους, τη δομή και το έργο των υπηρεσιακών λειτουργιών της, τα θέματα εσωτερικού ελέγχου και διαδικασιών., προ

Ακόμα, μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις διαδικασίες πρόσληψης και αξιολόγησης του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ, τις διαδικασίες διαφάνειας και λογοδοσίας, αλλά και για θέματα που άπτονται του πλαισίου λειτουργίας της εταιρείας.

Στόχος της διαβούλευσης είναι να δημιουργηθούν στη ΝΕΡΙΤ οι κατάλληλες εταιρικές δομές – προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και εναρμονισμένες με τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές, ώστε να αποτελέσει η ΝΕΡΙΤ το νέο δημόσιο οργανισμό διαδραστικής ενημέρωσης και πολιτισμού που όλοι επιθυμούμε.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι φάσεις της ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας και των σκοπών της ΝΕΡΙΤ, καθώς και για τον καθορισμό των απαραίτητων προσόντων του υπό πρόσληψη προσωπικού. Μετά το πέρας κάθε φάσης, η Επιτροπή Διαβούλευσης της ΝΕΡΙΤ θα δημοσιοποιηθεί την έκθεση διαβούλευσης, η οποία και θα αναρτάται στην ιστοσελίδα www.opengov.gr .

Διαβούλευση μέσα από τις ιστοσελίδες http://www.opengov.gr/consultations/?p=2104 και http://www.opengov.gr/consultations/?p=2189 αντιστοίχως