MEDIA

«Όλοι μαζί Μπορούμε»: Τόνοι τροφίμων για τους άπορους

«Όλοι μαζί Μπορούμε»: Τόνοι τροφίμων για τους άπορους

Δύο χρόνια «Όλοι μαζί Μπορούμε». Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε δυναμικά μια προσπάθεια να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που πλήττονταν από την οικονομική κρίση.

Η προσπάθεια ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 όπου ο ΣΚΑΪ με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις Μητροπόλεις της Ελλάδος, και με την υποστήριξη αρχικά επτά αλυσίδων Super Market οργάνωσαν εκστρατεία συλλογής τροφίμων, ώστε να ενισχυθούν τα συσσίτια των εκκλησιών.

Για το σκοπό αυτό, καλούνταν όσοι πολίτες επιθυμούσαν να τοποθετούν στα καλάθια του «Όλοι μαζί μπορούμε» που βρίσκονταν στα Super Market, τα τρόφιμα που αγόραζαν.

Μόνο τους δύο πρώτους μήνες συγκεντρώθηκαν πάνω από 576 τόνοι τροφίμων. Οι Έλληνες αποδείξαμε για μία ακόμη φορά ότι στα δύσκολα προσφέρουμε.

Στην πορεία αυτής της δράσης, προστέθηκαν σχεδόν όλα τα Super Market της χώρας. Σήμερα πάνω από 2.000 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα φιλοξενούν το καλάθι του «Όλοι μαζί μπορούμε».

Η προσπάθεια αυτή, βρήκε συγκινητική ανταπόκριση, και σήμερα δύο χρόνια μετά, Όλοι Μαζί συγκεντρώσαμε 2.770.000 κιλά τρόφιμα για τα συσσίτια της Εκκλησίας, τα δέματα των απόρων αλλά και τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Αυτή η προσφορά οφείλεται στη γενναιοδωρία χιλιάδων πολιτών που συνεχίζουν να αγοράζουν τρόφιμα από το υστέρημά τους για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την κρίση.