ΕΣΗΕΑ για Μ.Κ.Ο. και δημοσιογράφο…

ΕΣΗΕΑ για Μ.Κ.Ο. και δημοσιογράφο…

Στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εμπλοκή δημοσιογράφου στην υπόθεση του Μ.Κ.Ο. το οποίο έχει ξεκινήσει να ερευνά η δικαιοσύνη απαντά με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζοντας το πρόσωπο στο οποίο αποδόθηκε η δημοσιογραφική ιδιότητα δεν είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι η επίκληση της δημοσιογραφικής ιδιότητας δεν είναι αρκετή για να δηλώνεται από τον οποιοδήποτε, ότι τάχα είναι… δημοσιογράφος, αλλά πρέπει και να αποδεικνύεται, προκειμένου οι πολίτες να έχουν έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση.

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί εμπλοκής «δημοσιογράφου» στην υπόθεση Μ.Κ.Ο., της οποίας η χρηματοδότηση ερευνάται από την Δικαιοσύνη, το Δ.Σ. δηλώνει, επιπλέον, ότι το πρόσωπο, στο οποίο άστοχα αποδόθηκε η δημοσιογραφική ιδιότητα, δεν είναι μέλος της Ενώσεώς μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει οποιονδήποτε αναληθώς επικαλείται την ιδιότητα του δημοσιογράφου και κάθε παραπλανητική είδηση, που εμπλέκει το δημοσιογραφικό λειτούργημα με παράνομες πράξεις», αναφέρει η ανακοίνωση.