MEDIA

Το Eurovision Young Musicians στη ΝΕΡΙΤ

Το Eurovision Young Musicians στη ΝΕΡΙΤ

Με απευθείας και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις τους δύο Ημιτελικούς και τον Τελικό του Διαγωνισμού Νέων Μουσικών της EBU Eurovision Young Musicians, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Κολωνία από τις 26 έως και τις 31 Μαΐου 2014 θα καλύψει η ΝΕΡΙΤ με όλα τα μέσα της.

Συγκεκριμένα, μέσα από την υπηρεσία WebTV στην ιστοσελίδα www.nerit.gr, η ΝΕΡΙΤ θα μεταδώσει ζωντανά τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαΐου στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) τους δύο Ημιτελικούς του Διαγωνισμού. Ο Τελικός του Σαββάτου 31 Μαΐου θα μεταδοθεί διαδικτυακά απευθείας στις 21.00 και ραδιοφωνικά από το Τρίτο Πρόγραμμα, ενώ η τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ θα τον μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση την επομένη, Κυριακή 1 Ιουνίου στις 13.00.

Τον σχολιασμό όλων των φάσεων του διαγωνισμού θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο 18χρονος διπλωματούχος σολίστ κιθάρας Βασίλης Δίγκος που επελέγη από κριτική επιτροπή κατόπιν ακροάσεων που διεξήχθησαν από τις Διεθνείς Σχέσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν ταλαντούχοι νέοι από 14 χώρες - Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Τσεχία, Μάλτα, Μολδαβία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Σουηδία. Ο Τελικός της Πέμπτης 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Roncalliplatz της Κολωνίας, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό μπροστά από τον μεσαιωνικό καθεδρικό ναό της πόλης. Οι διαγωνιζόμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, που απαρτίζεται από διακεκριμένους μουσικούς.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1982 με τη συμμετοχή έξι χωρών και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς κλασικής μουσικής διεθνώς. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί ένα σημαντικό εφαλτήριο για την προώθηση της καριέρας ταλαντούχων μουσικών στην Ευρώπη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εμφανιστούν σε ένα ευρύ τηλεοπτικό κοινό.

Με νέα δομή από το 2006, ο διαγωνισμός αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση κλασικής μουσικής της EBU και μεταδίδεται σε περισσότερες από 20 χώρες, σε ένα κοινό που ξεπερνάει τα 2.000.000 τηλεθεατές. Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά το 1994 και είχε κερδίσει την πρώτη θέση το 2008 με τον κλαρινετίστα Διονύση Γραμμένο.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΗΕΑ: Συζήτηση για ένταξη των δημοσιογράφων του διαδικτύου