MEDIA

Τι απαντά η ΝΕΡΙΤ για τα πτυχία – «μαϊμού»

Τι απαντά η ΝΕΡΙΤ για τα πτυχία – «μαϊμού»

Σε απάντηση δημοσιευμάτων εφημερίδων και ιστολογίων σχετικά με ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ περί προσκόμισης ψευδών («πλαστών») πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από υποψηφίους στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει τα ακόλουθα:

  1. Οι προκηρύξεις των διαγωνισμών της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη προσωπικού σε ειδικότητες εντός και εκτός ΑΣΕΠ, προέβλεπαν την κατάθεση βεβαιώσεων γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και γλωσσομάθειας. Σε ό,τι αφορά την επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού που διενεργεί η ΝΕΡΙΤ, έγιναν αποδεκτές – όπως είναι εκ του νόμου υποχρεωτικό – όσες βεβαιώσεις έχουν εκδοθεί από τους νομίμως πιστοποιημένους από την Πολιτεία φορείς.
  2. Η ΝΕΡΙΤ, στο πλαίσιο των διαδικασιών επιλογής του προσωπικού της, δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε την αρμοδιότητα ελέγχου των καταγγελλομένων από την ΟΙΕΛΕ, αν δηλαδή τηρήθηκαν οιπροϋποθέσεις χορήγησης των βεβαιώσεων από τους προαναφερθέντες πιστοποιημένους φορείς, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι προς τούτο.
  3. Τα ανωτέρω έχουν ήδη κατατεθεί από εκπροσώπους της ΝΕΡΙΤ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο αρμόδιος Πταισματοδίκης. Σε περίπτωση που από την εισαγγελική έρευνα διαπιστωθεί παράτυπη έκδοση βεβαίωσης, η ΝΕΡΙΤ θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία της αξιοκρατίας και των συμφερόντων της.
  4. Η διοίκηση της ΟΙΕΛΕ, θα ήταν καλό να θέσει υπ’ όψιν της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ τα όποια στοιχεία θεωρεί ότι στοιχειοθετούν «σοβαρές καταγγελίες» κατά «διευθυντικών στελεχών» της εταιρείας, ώστε αυτή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Η αναφορά και καταγγελία περιστατικών ανομίας, είναι βασικός όρος για τη διαφύλαξη της διαφάνειας και της ομαλής λειτουργίας των δημόσιων οργανισμών, με την προϋπόθεση ότι ερείδονται σε βάσιμα στοιχεία και αποδείξεις.

Διαβάστε επίσης:

Στην «Αγορά» του Σαββάτου ο Ν.Χατζηνικολάου