MEDIA

Επιπλέον κεραίες για να σταματήσουν οι «μαύρες» οθόνες στην περιφέρεια

Επιπλέον κεραίες για να σταματήσουν οι «μαύρες» οθόνες στην περιφέρεια

Τον περιορισμό –ή ακόμη και την εξάλειψη- των αρκετών «κενών» στην κάλυψη της ψηφιακής τηλεόρασης που έχουν εντοπιστεί και καταγγελθεί στην περιφέρεια, επιδιώκει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με τον κανονισμό λειτουργίας συμπληρωματικών εγκαταστάσεων εκπομπής που εξέδωσε.

Ουσιαστικά, ο κανονισμός αυτός επιτρέπει στη Digea, η οποία έχει αναλάβει την κάλυψη με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα το σύνολο της χώρας, να εγκαταστήσει επιπλέον κεραίες σε περιοχές που παρατηρούνται προβλήματα κάλυψης. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι ο κανονισμός επιτρέπει ακόμη και τη χρήση συχνοτήτων που δεν περιλαμβάνονται στην αρχική συμφωνία εκχώρησης.

Με τον κανονισμό αυτό η ΕΕΤΤ «πιέζει», σύμφωνα με μία εκτίμηση, τη Digea να βρει άμεσα τρόπο να καλύψει τα κενά που υπάρχουν και τις μαύρες οθόνες στις τηλεοπτικές συσκευές αρκετών ελληνικών νοικοκυριών. Μάλιστα, στον κανονισμό τονίζεται ότι σε περίπτωση που ο αδειοδοτημένος πάροχος, δηλαδή η Digea, δεν προτίθεται να επεκτείνει το δίκτυο της, τότε «οφείλει» να συνεργάζεται με άλλους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κινήσεις. Σημειωτέον δε πως ο κανονισμός έχει ισχύ μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου 2015, κάτι που ερμηνεύεται και ως μία ακόμη ένδειξη ότι η ΕΕΤΤ θέλει να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις καταγγελίες για απουσία ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος.

Πάντως, η επιτάχυνση της συγκεκριμένης διαδικασίας θεωρείται σημαντική προκειμένου να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο εν έτει 2015 να μην υπάρχουν νοικοκυριά στην Ελλάδα που να μην μπορούν να δουν τηλεόραση λόγω της απουσίας της σωστής υποδομής.

Σχετικές ειδήσεις