MEDIA

Έρευνα για νέες ατασθαλίες 26,1 εκατ. ευρώ στην παλιά ΕΡΤ

Έρευνα για νέες ατασθαλίες 26,1 εκατ. ευρώ στην παλιά ΕΡΤ

Σε «ξήλωμα» της προσωρινής διαχειρίστριας της παλαιάς ΕΡΤ Αφροδίτης Γουγά προχώρησε, με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων το Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ διατάχθηκε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της ίδιας ή άλλων τρίτων προσώπων της παλαιάς διαχείρισης για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατ. ευρώ!

Το δικαστήριο διέταξε την παράδοση της διαχείρισης της ΕΡΤ από την κυρία Γουγά στον τελευταίο διευθυντή εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ κ. Χαράλαμπο Παναγιώτοπουλο.

Παράλληλα, διατάχθηκε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία, προκειμένου να ερευνηθεί η τυχόν ποινική ευθύνη της ειδικής διαχειρίστριας κυρίας Γουγά ή άλλων αρμοδίων προσώπων για παράβαση καθήκοντος ή για άλλες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με την καταβολή αμοιβών που δαπανήθηκαν σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ. Στη δικαστική απόφαση (υπ΄αριθμ. 6457/2015) εκτιμάται ότι από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της ΕΡΤ επί θητείας της κυρίας Γουγά προκλήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι στη διαχείριση των οικονομικών πόρων της δημόσιας τηλεόρασης, που ανέρχονται περίπου στα 26.100.000 ευρώ.

Στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει η προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ που έχει διοριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Καρακώστα.

Σχετικές ειδήσεις