MEDIA

ΕΙΤΗΣΕΕ προς Αλεξιάδη: Δεν χρωστούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί

ΕΙΤΗΣΕΕ προς Αλεξιάδη: Δεν χρωστούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί

Για «έντεχνη παραπλάνηση» κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Απαντώντας στον κ. Αλεξιάδη, ο οποίος στη Βουλή υποστήριξε ότι τα κανάλια χρωστούν συνολικά 14 εκατ. ευρώ την τελευταία εξαετία μόνο από πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί και δεν έχουν πληρώσει, η ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε τα στοιχεία συνολικά ανά έτος, χωρίς να προσδιορίζει σε ποιους αναφέρεται ως οφειλέτες.

«Ουδέν ψευδέστερον. Η δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα του ΕΣΡ καταγράφει διαχρονικά όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανά ηλεκτρονικό μέσο και για ποια αιτία. Και σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα έξι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, όπως πολύ καλά γνωρίζει αλλά σκοπίμως αποκρύπτει. Αντιθέτως, τα στοιχεία του κ. Υπουργού αφορούν σε χρεωκοπημένους σταθμούς, περιφερειακά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς» τόνισε η ΕΙΤΗΣΕΕ.

Έκανε μάλιστα λόγο για «τακτική λάσπης στον ανεμιστήρα, η οποία επαναλαμβάνεται».

«Παρόμοια προσπάθεια συνειρμικής αναγωγής στα έξι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς επιχείρησε και για το φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων. Ο κ. Αλεξιάδης γνωρίζει πολύ καλά, ή τουλάχιστον όφειλε να γνωρίζει ως αρμόδιος προϊστάμενος των φορολογικών αρχών, ότι οι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας και μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ δεν χρωστούν απολύτως τίποτα στο Ελληνικό Δημόσιο, διότι είτε έχουν πληρώσει όλες τους τις οφειλές είτε έχουν κατά νόμο ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους» σημειώνεται επίσης.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, στην ανακοίνωσή της καλεί τον κ. Αλεξιάδη να είναι «πιο προσεκτικός στα στοιχεία που παραθέτει, για να μην εκτίθεται μέσω της προσπάθειάς του να δημιουργήσει εντυπώσεις και φανταστικούς εχθρούς. Πρακτικές του είδους δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες, όπως είναι η Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις