MEDIA

Έλεγχος των πεπραγμένων ΔΤ – ΝΕΡΙΤ

Έλεγχος των πεπραγμένων ΔΤ – ΝΕΡΙΤ

Στην δημοσιότητα αναμένεται να έρθουν οι όροι λειτουργίας των μορφωμάτων και οι συμφωνίες στις οποίες προχώρησαν οι επικεφαλής τους μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και έχει υποχρέωση από το άρθρο 16 (παρ. 10) του ν. 4324/2015 να συστήσει Ειδική Επιτροπή Ελέγχου «με σκοπό τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Ειδικής Διαχείρισης της ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν».

Η Επιτροπή κατά τον νόμο συγκροτείται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας. Οι επίμαχες συμφωνίες της ΔΤ για παραχώρηση προγραμμάτων της ΕΡΤ σε ιδιωτικούς σταθμούς, η ανάθεση της λειτουργίας της ΔΤ σε στούντιο και άλλα πολλά αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο. Παράλληλα, η Ειδική Εκκαθάριση της πρώην ΕΡΤ ΑΕ έχει όριο να παραδώσει το έργο της έως τον Ιούνιο του 2017.

Ο ισολογισμός της ΝΕΡΙΤ

Στο μεσοδιάστημα, δημοσιεύτηκε από τη διοίκηση της ΕΡΤ ο ισολογισμός χρήσης για το διάστημα από 10 Οκτωβρίου 2013 έως και 31 Δεκεμβρίου 2014 (διευθύνοντες σύμβουλοι: Γ. Προκοπάκης, Αντ. Μακρυδημήτρης, Π. Μάης), όταν λειτουργούσε αποκλειστικά η ΝΕΡΙΤ.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 176.356.000 ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 113.404.000 ευρώ, με ίδια κεφάλαια 231.688.000 ευρώ, όπως διαβάζουμε στο typologies.gr.

Οι ορκωτοί ελεγκτές της Grant Thornton σημειώνουν, όμως, πως δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρώσουν «επαρκή και κατάλληλα ελεγκτικά τεκμήρια προκειμένου να επαληθεύσουμε τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος του ν. 4173/2013, συνολικού ποσού 166 εκατ. ευρώ, τα οποία η εταιρεία λογιστικοποιεί με βάση τις εκκαθαρίσεις των παρόχων ενέργειας, καθώς και την εισπραξιμότητα ποσού ύψους περίπου 58 εκατ. ευρώ». Οι εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ την περίοδο αυτή ήταν μόλις 319.

Σχετικές ειδήσεις