MEDIA

Τα ελληνικά μετρητά «πλημμυρίζουν» το Λονδίνο

Τα ελληνικά μετρητά «πλημμυρίζουν» το Λονδίνο

Στην τελευταία συνήθεια εκατοντάδων εύπορων Ελλήνων, που εδώ και ενάμισι χρόνο αγοράζουν με μανία σπίτια στο Λονδίνο αναφέρεται ρεπορτάζ της εφημερίδας De Morgen.

Με τον τίτλο «τα ελληνικά μετρητά πλημμυρίζουν το Λονδίνο» και υπέρτιτλο «ζάμπλουτοι Πελοποννήσιοι επενδύουν μαζικά σε πανάκριβα ακίνητα στην βρετανική πρωτεύουσα», ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρει ότι από την άνοιξη του 2010, Έλληνες με περιουσία αναζήτησαν καταφύγιο στην αγορά διαμερισμάτων στο Λονδίνο.

Όπως η βρετανική μεσαία τάξη αγόραζε επί πολλά έτη φθηνές παραθεριστικές κατοικίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, έτσι ακριβώς και οι προνομιούχοι Έλληνες αγοράζουν ακίνητα, μια δραστηριότητα που ευνοεί και η πτώση της βρετανικής λίρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αιτία της συγκεκριμένης επένδυσης δεν είναι μόνον η διασφάλιση των καταθέσεων που διαθέτουν οι Έλληνες, αλλά και η ανησυχία ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί της χώρας θα λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι και αυτοί που θέλουν να ζήσουν μόνιμα στην Αγγλία, επιδιώκοντας μια καινούρια αρχή.

Μάλιστα, οι Έλληνες θεωρούνται πολλοί καλοί πελάτες, αφού διαθέτουν χρήματα και δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι η επένδυση.

Το Λονδίνο, καταλήγει η εφημερίδα, είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, λόγω των παραδοσιακών δεσμών μεταξύ Ελλάδας-Βρετανίας, κάτι που έχει δημιουργήσει μια πολυπληθή και οικονομικά σφριγηλή ελληνική παροικία.