ΑΦΙΕΡΩΜΑ

MEDIA

Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Ιησού (pics&vids)

Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Ιησού (pics&vids)
Associated Press

Ξεπερνούν τους 25 οι ηθοποιοί που έχουν κατά καιρούς υποδυθεί τον Ιησού Χριστό είτε στον κινηματογράφο είτε στη μικρή οθόνη.

Ας θυμηθούμε αυτούς που ξεχώρισαν και έμειναν αξέχαστοι στο κοινό.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (1977)

Ίσως ο πιο «γνωστός» Ιησούς, του οποίου η μορφή έμεινε χαρακτηριστική σε εκατομμύρια κόσμο είναι ο 75χρονος σήμερα Ρόμπερτ Πάουελ, πρωταγωνιστής της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Αν και κάποιος θα περίμενε ότι μετά την υπερπαραγωγή του Τζεφιρέλι ο Πάουελ θα έχει μια λαμπρή καριέρα στο Χόλιγουντ, συνέβη το ακριβώς αντίθετο καθώς ο Βρετανός ηθοποιός μετά τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» συνέχισε να δουλεύει μόνο σε εγχώριες τηλεοπτικές σειρές και ευρωπαϊκές ταινίες.

Οι περισσότεροι σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ δίστασαν να δώσουν στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού», ρόλους «γήινους», ρόλους «ανθρώπινης αδυναμίας».

«Τα Πάθη του Χριστού» (2004)

Ο Τζέιμς Καβίζιελ, ενσάρκωσε τον Ιησού στα πλέον πολυσυζητημένα και πετυχημένα εισπρακτικά «Πάθη του Χριστού», σε σκηνοθεσία του Μελ Γκίμπσον.

Η ταινία παρακολουθεί τις δώδεκα τελευταίες ώρες του Ιησού, την ημέρα της σταύρωσής του στην Ιερουσαλήμ.

Θρυλικά έχουν μείνει τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στον Καβίζελ καθώς τον χτύπησε αστραπή και σώθηκε από θαύμα. Επίσης, μεταξύ άλλων, αστραπή τον χτύπησε και στα γυρίσματα στην επί του Όρους Ομιλία ενώ έπαθε σοβαρή εξάρθρωση ώμου, όταν του έπεσε ο Σταυρός που κουβαλούσε.

Οι ηθοποιοί που έγραψαν ιστορία στο ρόλο του Ιησού Χριστού:

«Ο τελευταίος πειρασμός» (1988)

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη δια χειρός Μάρτιν Σκορσέζε είχε ως πρωταγωνιστή του Γουίλεμ Νταφόε. Η ταινία είχε ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων παγκοσμίως καθώς έθιγε τη δυαδική υπόσταση του Ιησού (Θεός, Άνθρωπος).

Ο Νταφόε παραμένει ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ μέχρι σήμερα, με συνολικά τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

«Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» (1965)

Η παραγωγή της ταινίας «άγγιξε» το ποσό των 20.000.000 δολαρίων και το καστ περιελάμβανε σούπερ σταρ της εποχής όπως ο Τζον Γουέιν και ο Τσάρλτον Ίστον. Ο Μαξ Φον Σίντοφ προσέφερε μια συγκλονιστική ερμηνεία στο ρόλο του Θεανθρώπου.

«Ο Βασιλεύς των βασιλέων» (1927 και 1961)

Στον ρόλο του Ιησού ήταν ο Η. Β. Γουόρνερ, ο οποίος είδε την καριέρα του να απογειώνεται μετά την προβολή της ταινίας αλλά αρκετά χρόνια μετά, κάνοντας το μεγάλο απολογισμό το 1956 όταν σταμάτησε να δουλεύει στον κινηματογράφο, δήλωσε ότι ο «Χριστός» έβλαψε την καριέρα του.

Η ταινία γυρίστηκε εκ νέου το 1961, με πρωταγωνιστή τον Τζέφρι Χάντερ, ο οποίος σε ηλικία μόλις 42 ετών, έχασε τη ζωή του από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σχετικές ειδήσεις