ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με επιστράτευση απειλεί η Διαμαντοπούλου την ΠΝΟ

Με επιστράτευση απειλεί η Διαμαντοπούλου την ΠΝΟ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτεργατών άφησε η Άννα Διαμαντοπούλου, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της ΠΝΟ, που αποφάσισε τη διεξαγωγή της 48ωρης απεργίας τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η ΠΝΟ με τη σημερινή της ανακοίνωση κρατά όμηρους τους έλληνες πολίτες, απειλεί την τουριστική περίοδο και προκαλεί ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας τόνισε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και κάλεσε την ΠΝΟ «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της».

«Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης συζητούσαν επί ώρες με την ΠΝΟ τα θέματα που τους απασχολούν και έδωσαν για μία ακόμα φορά εγγράφως εγγυήσεις για τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Για το επίμαχο θέμα του Οίκου του Ναύτου, μάλιστα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση τη Δευτέρα στο γραφείο του Υπουργού Υγείας», επισήμανε η κ. Διαμαντοπούλου.

Επίσης, σημείωσε ότι η Πολιτεία οφείλει και θα προστατεύσει με κάθε τρόπο όλες τις επαγγελματικές ομάδες και το γενικό συμφέρον, ενώ εμφανίστηκε διαθέσιμη «μέχρι και την τελευταία στιγμή για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απαραίτητη ενέργεια απαιτηθεί για την άρση του αδιεξόδου».

Διαβάστε ακόμη:

Δεμένα τα πλοία Μ. Τρίτη – Μ. Τετάρτη