ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς θα αρχίσετε να απολαμβάνετε περισσότερο κάθε δευτερόλεπτο μέσα στο αυτοκίνητο

Πώς θα αρχίσετε να απολαμβάνετε περισσότερο κάθε δευτερόλεπτο μέσα στο αυτοκίνητο

Η κρίση φεύγει, η κίνηση στους δρόμους επιστρέφει…

Αυτές οι λίγες λέξεις περιγράφουν στο απόλυτο την καθημερινή εμπειρία δεκάδων χιλιάδων οδηγών που περνούν ώρες από τη ζωή τους μποτιλιαρισμένοι σε κάποιο δρόμο όλων των μεγάλων ελληνικών πόλεων. Όταν η Ελλάδα εισήλθε για τα καλά στη σκοτοδίνη της κρίσης, ιδίως το 2011-2012, ξαφνικά, οι δρόμοι… άδειασαν. Τα σημεία που γνωρίζαμε καλά ότι «μποτιλιάρουν», ήταν όλο και πιο συχνά ελεύθερα και όσοι εξακολουθούσαμε να χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητά μας καθημερινά μπορούσαμε πολύ εύκολα να κάνουμε την παραπάνω παρατήρηση.

Το τελευταίο διάστημα όμως και πάλι η εικόνα έχει αλλάξει και σταδιακά επιστρέφει στα προ κρίσης επίπεδα. Οι δρόμοι των πόλεων και πάλι «κοκκινίζουν» και τα αυτοκίνητά μας ακινητοποιούνται όλο και πιο συχνά. Οι διαδρομές μεγαλώνουν σε διάρκεια κι εμείς βρισκόμαστε και πάλι «εγκλωβισμένοι», χτυπώντας νευρικά τα δάχτυλα στο τιμόνι και κοιτάζοντας με απελπισία τα ατέλειωτα κόκκινα φωτάκια των φρένων στον ορίζοντα. Ο εκνευρισμός μεγαλώνει, η ανυπομονησία να φτάσουμε επιτέλους στον προορισμό μας επίσης και τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά, οι ώρες περνούν βασανιστικά αργά…

Στοπ! Έχουμε πάρει την όλη κατάσταση εντελώς λάθος. Ας αναρωτηθούμε λίγο, τι ακριβώς είναι αυτό που συμβαίνει; Έχει κίνηση. Ωραία, μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό; Περνάει από το χέρι μας; Όχι φυσικά. Είναι μια πραγματικότητα από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Μπορούμε όμως να κερδίσουμε από αυτή το καλύτερο, ή να την αφήσουμε να μας παρασύρει στο χειρότερο. Τελικά, θα βγούμε από το αυτοκίνητο καλύτερα ή πολύ χειρότερα; Η ερώτηση είναι ρητορική και η απάντηση αυτονόητη. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγούμε από την κίνηση και από το αυτοκίνητό μας σε πολύ καλύτερη κατάσταση!

Ας δούμε το χρόνο που είμαστε μέσα στο αυτοκίνητό μας, μόνοι μας, ως ένα «διάλειμμα». Οδηγούμε - έστω, «πρώτη – δευτέρα» - και απολαμβάνουμε τη στιγμή. Δεν μπορούμε και δεν «πρέπει» να κάνουμε κάτι. Απολαμβάνουμε την ηρεμία, μετά τη δουλειά και πριν το σπίτι, όπου μας περιμένουν οι υπόλοιπες υποχρεώσεις μας. Αντίστοιχα, το πρωί απολαμβάνουμε τον έξτρα χρόνο στο αυτοκίνητό μας για να προλάβουμε να ξυπνήσουμε, πριν αναλάβουμε τις υποχρεώσεις του γραφείου. Μπορούμε ακόμα και να έχουμε μαζί μας ένα σνακ, έναν καφέ, έναν χυμό ή απλώς νερό για να καταναλώνουμε κάτι την ώρα αυτή. Βάζουμε στο ραδιόφωνο την αγαπημένη μας μουσική ή την αγαπημένη μας εκπομπή. Ενημερωνόμαστε και διασκεδάζουμε. Είμαστε μόνοι μας και τραγουδάμε όσο δυνατά μας αρέσει!

Το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε για να περνάμε το χρόνο μας στο αυτοκίνητο δημιουργώντας στιγμές για τον εαυτό μας, είναι να το διατηρούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Να είναι καθαρό, να είναι γερό, να είναι ασφαλισμένο φυσικά. Επιλέγοντας το σωστό και κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, όχι μόνο για την περίπτωση ατυχήματος, αλλά και για το σέρβις του ή την περίπτωση που χρειαστεί συνεργείο.

Το ασφαλίζουμε ανάλογα με τη χρήση που του κάνουμε και είμαστε σίγουροι πως δεν σπαταλάμε τα χρήματά μας.

Προχωρούμε με αισιοδοξία και κάνουμε το καλύτερο, ακόμα και τις στιγμές εκείνες που είμαστε «κολλημένοι» στην κίνηση. Διαλέγουμε λύσεις απλές, που όμως μας καλύπτουν απολύτως, έχουμε φροντίσει για την ασφάλειά μας και όχι απλώς την ασφάλισή μας και είμαστε γεμάτοι χαρά. Καμία στιγμή δεν είναι χαμένη, γιατί ζούμε κάθε στιγμή π