ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ταξίδι με το αυτοκίνητο: Οργανώνοντας τις εγχώριες αποδράσεις μας με ασφάλεια

Ταξίδι με το αυτοκίνητο: Οργανώνοντας τις εγχώριες αποδράσεις μας με ασφάλεια

Αν υπάρχει ένας τομέας που επηρεάστηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τους τελευταίους μήνες, αυτός είναι αναμφίβολα ο τομέας του τουρισμού.

Τα δεδομένα στις ζωές μας άλλαξαν. Το ίδιο και ο τρόπος που οργανώνουμε και πραγματοποιούμε τα ταξίδια μας. Ενώ τα περασμένα έτη, λοιπόν, συνηθίζαμε να οργανώνουμε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, τώρα μένουμε μακριά από τα αεροπορικά ταξίδια και στρεφόμαστε περισσότερο στις οδικές αποδράσεις.

Πράγματι, ο εσωτερικός τουρισμός αποτελεί τον «κανόνα» στα ταξίδια την περίοδο που διανύουμε και όπως όλα δείχνουν, τα ταξίδια με το αυτοκίνητο θα συνεχίσουν να αποτελούν τη βέλτιστη λύση για να ξεφεύγουμε έστω και για ένα Σαββατοκύριακο από το «κλεινόν άστυ» ή να χαλαρώνουμε μακριά από τα συνηθισμένα. Η νέα αυτή ταξιδιωτική τάση, δηλαδή τα εγχώρια ταξίδια, έχουν αποκτήσει μάλιστα και τη δική τους ονομασία. Πρόκειται για τον όρο staycation αγγλιστί, έναν όρο που περιγράφει την κυρίαρχη ταξιδιωτική τάση του 2020 και ενδεχομένως του 2021.

Πώς θα οργανώσουμε τα οδικά ταξίδια μας με απόλυτη ασφάλεια

Σε αντίθεση με περασμένες χρονιές, λοιπόν, φέτος θα ταξιδέψουμε στον τόπο μας και θα το κάνουμε βάζοντας την ασφάλεια σε πρώτο πλάνο, τόσο τη δική μας, όσο και των οχημάτων μας.

Τι χρειάζεται να κάνουμε και να γνωρίζουμε όμως πριν το ταξίδι με το αυτοκίνητο; Για να διασφαλίσουμε πως το ταξίδι μας θα διεξαχθεί ομαλά και ότι θα παραμείνουμε ασφαλείς, είναι σίγουρα σημαντικό να φροντίσουμε να έχουμε μαζί μας ένα φορητό φαρμακείο με τα απαραίτητα ιατρικά αναλώσιμα έκτακτης ανάγκης και φυσικά, λόγω των δεδομένων της εποχής, αντισηπτικά μαντηλάκια και μάσκες προστασίας.

Πάνω από όλα όμως, θα χρειαστεί να μεριμνήσουμε για την ασφάλεια των οχημάτων μας και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να εστιάσουμε στα ελαστικά τους. Ακόμη και αν το αυτοκίνητό μας είναι καινούριο, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι τίποτα δεν θα μπει εμπόδιο στις αποδράσεις μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, χρειάζεται να είμαστε σίγουροι πως τα ελαστικά του θα είναι σε καλή κατάσταση. Τα καλά νέα είναι πως σήμερα, στα περισσότερα σημεία στην Ελλάδα, μπορούμε να βρούμε ένα αξιόπιστο κατάστημα-μέλος του ViaLider για να ελέγξουμε τα ελαστικά και άλλα εξαρτήματα των οχημάτων μας, ώστε να είμαστε σίγουροι πως θα φτάσουμε ασφαλείς στους προορισμούς μας.

Ουσιαστικά, το δίκτυο του ViaLider συγκεντρώνει τους κορυφαίους ειδικούς ελαστικών στην Ελλάδα, ειδικούς οι οποίοι μας προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες άριστης ποιότητας και κυρίως, μας δίνουν τη δυνατότητα να βρούμε ποιοτικά ελαστικά Michelin που ταιριάζουν σε κάθε όχημα (επιβατικό, SUV, van, φορτηγά και λεωφορεία) σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν ταξιδεύουμε, χάρη στα 33 σημεία εξυπηρέτησης του ViaLider. Για την ακρίβεια, τώρα μπορούμε να βρούμε εύκολα και γρήγορα το σημείο εξυπηρέτησης του ViaLider που βρίσκεται κοντά μας, με ένα «κλικ» ή ένα άγγιγμα στις οθόνες των smartphones μας.

Το γιατί αναφερόμαστε στα καταστήματα Vialider συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των ελαστικών, δεν είναι τυχαίο. Να σημειώσουμε απλώς ότι είναι πιστοποιημένα από τη Michelin ως προς την τήρηση των αυστηρών ποιοτικών πρότυπων και έχουν λάβει πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποιήσεων TUV Austria Hellas ως προς την τεχνική τους κατάρτιση, τον επαγγελματισμό και τη διαφάνειά τους απέναντι στον καταναλωτή. Το δίκτυο Vialider είχε βραβευτεί, μάλιστα, το 2019 με το Responsible Business Award, ενώ το ίδιο έτος η Michelin έλαβε το βραβείο Hellenic Responsible Business Award 2019 στην κατηγορία «Αριστεία στην B2B Συνεργασία», για το ViaLider.

Οι ελληνικοί προορισμοί που αξίζουν την προσοχή μας

Όσο για το ποιους ελληνικούς προορισμούς θα επισκεφτούμε αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα που πλησιάζει, οι επιλογές είναι σίγουρα πολλές. Εκτός από πιο κοντινές από την Αττική εξορμήσεις σε προορισμούς όπως τα γραφικά Καλάβρυτα, το όρος Μαίναλο με τα υπέροχα χωριά του (από τη Δημητσάνα μέχρι τη Βυτίνα και από τη Στεμνίτσα ως τα Λαγκάδια) και την ορεινή Κορινθία την «ελβετική» λίμνη Δόξα στην κοιλάδα του Φενεού, στη λίστα με τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς την εποχή που διανύουμε, συναντάμε επίσης τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, τα Τρίκαλα, την Καστοριά και φυσικά, τη Θεσσαλονίκη.

Μία απόδραση στην Ήπειρο είναι σίγουρα μία εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο. Το φαράγγι του Βίκου, τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, είναι μερικά μόνο από τα μέρη που θα δούμε ταξιδεύοντας στην Πίνδο. Όσο για τα Γιάννενα, αποτελούν μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, μία πόλη που έχει διατηρήσει μέχρι σήμερα τον ιστορικό της χαρακτήρα μέσα από την αρχιτεκτονική της.

Τα Τρίκαλα αποτελούν επίσης μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, για αυτό άλλωστε πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που την επισκέπτονται ξανά και ξανά. Το τοξωτό γεφύρι, οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς Τρικάλων και τα ορεινά χωριά της περιοχής, η Ελάτη, το Περτούλι, είναι πανέμορφα αυτή την εποχή.

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει όμως η Λίμνη Πλαστήρα, σε κοντινή απόσταση από την οποία βρίσκονται και τα Μετέωρα με τους θεόρατους βράχους με τα μοναστήρια, τα οποία προσφέρουν ένα μοναδικό στον κόσμο θέαμα, που αξίζει να δούμε από κοντά, έστω και μία φορά. Τέλος, μία περισσότερο μακρινή απόδραση από την Αθήνα η οποία, ωστόσο, αποτελεί μία ιδανική πρόταση για το φθινόπωρο, είναι το ταξίδι στην τεχνητή Λίμνη Κερκίνη στις Σέρρες, μία λίμνη που αποτελεί σήμερα έναν από τους σπουδαιότερους υδροβιότοπους στην Ελλάδα. Τα δάση γύρω από τη λίμνη, τα εντυπωσιακά της νούφαρα, αλλά και τα ζώα που συναντάμε στις όχθες της, δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα που εντυπωσιάζει.

Σε όποιον ελληνικό προορισμό και αν επιλέξουμε να ταξιδέψουμε οδικώς φέτος, το σίγουρο είναι πως καλούμαστε να βάλουμε την ασφάλεια σε πρώτο πλάνο. Ας φροντίσουμε, λοιπόν, να εξοπλίσουμε τα οχήματά μας με τα απαραίτητα για τα ταξίδια μας και κυρίως, ας δώσουμε προσοχή στα ελαστικά μας. Τα καλά νέα είναι πως τώρα, πριν από κάθε διαδρομή στην πόλη ή κάθε ταξίδι στην επαρχία, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως τα ελαστικά μας θα είναι σε καλή κατάσταση. Διότι όπου και αν βρισκόμαστε, στα καταστήματα ViaLider θα βρίσκουμε κάθε στιγμή τα ποιοτικά ελαστικά Michelin που χρειαζόμαστε. Ένα μόνο «κλικ» θα μας οδηγεί εύκολα και γρήγορα στο σημείο εξυπηρέτησης του ViaLider που βρίσκεται κοντά μας!