ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου η Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου η Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου η Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά από αίτημα της πλευράς Γιάννη Καϋμενάκη, Δημήτρη Μπάκου και Αναστάσιου Καλλιτσάντση.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν 113 μέτοχοι που αντιπροσώπευαν το 75,85% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή του δικηγόρου Νίκου Πιμπλή, ως προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και στη συνέχεια κατατέθηκε το αίτημα για αναβολή, χωρίς να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Στην έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της EΛΛΑΚΤΩΡ Γιώργος Προβόπουλος δήλωσε πως παρά τη συνήθη πρακτική που ακολουθείται κατά κανόνα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ ή άλλες εταιρείες να προτείνεται ως οριστικός πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος της εταιρείας, ο ίδιος δεν επιθυμεί να προταθεί ως οριστικός πρόεδρος, όχι επειδή δεν θα ήταν αμερόληπτος, κάτι που το έχει δείξει η επαγγελματική του διαδρομή, αλλά εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών στην σημερινή συνέλευση.

«Εφόσον έχει ζητηθεί από μετόχους η ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου προτείνω ως πρόεδρο τον δικηγόρο κ. Νικόλαο Πιμπλή και τον κ. Νικόλαο Ξενογιάννη ως γραμματέα», δήλωσε, υπενθυμίζοντας πως οι ίδιοι είχαν αναλάβει πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της Γενικής Συνέλευσης που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2018.

Εν συνεχεία ο εκπρόσωπος της Invesco των εφοπλιστών Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου ζήτησε την αναβολή της συζήτησης και λήψης αποφάσεων του συνόλου των θεμάτων για 20 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, ενώ ίδια πρόταση κατέθεσε και η Pemanoaro Limited του Αναστάσιου Καλλιτσάντση.