ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς να αποφύγεις το ban από έναν bookmaker

Πώς να αποφύγεις το ban από έναν bookmaker

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος παίκτης δέχεται ένα «κρύο» email από το τμήμα support της στοιχηματικής που παίζει και το οποίο αναφέρει πως «παγώνει» προσωρινά ο λογαριασμός του. Η πρώτη αντίδραση φέρνει εκνευρισμό διότι κάθε παίκτης θεωρεί πως παίζει σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει η κάθε στοιχηματική.

Κατα πόσο όμως αυτό αληθεύει; Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν αρκετά αυστηρούς κανόνες στην πλειοψηφία τους και δύσκολα επιτρέπουν στους παίκτες τους να ξεφεύγουν. Σίγουρα όλοι όσοι από εμάς ασχολούμαστε με το στοίχημα, έχουμε δει κατά καιρούς το περιβόητο «Όροι & Προϋποθέσεις» που αποδεχόμαστε με ένα… τικ κατά την εγγραφή μας.

Πόσοι από εσάς έχετε καθίσει να μελετήσετε σε βάθος αυτό το «κατεβατό» στο οποίο εμπεριέχονται ουσιαστικά όλοι οι κανόνες που ένας παίκτης πρέπει και οφείλει να ακολουθεί; Τι θα συμβεί εάν δεν τους ακολουθήσει; Ο bookmaker έχει κάθε νόμιμη δυνατότητα να «παγώσει» ή ακόμα και να κλείσει δια παντός τον λογαριασμό ενός παίκτη που φαντάζει ύποπτος. Πώς καθίσταται όμως ως ύποπτος; Υπάρχουν δεκάδες ξεχωριστοί λόγοι. Γι’ αυτό εξάλλου κάθε στοιχηματική διαθέτει και το ανάλογο τμήμα fraud που ασχολείται με αυτές τις περιπτώσεις.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε μαζί το πως να παίζετε ακολουθώντας τους κανόνες της κάθε στοιχηματικής και το πως να εξαφανίσετε μια για πάντα το φόβο ενός ενδεχόμενου ban από τον bookmaker που παίζετε. Συνεχόμενες επιτυχίες, κυνήγι των λάθος αποδόσεων και πολλαπλοί λογαριασμοί «συμβάλουν» σε ένα πιθανό μπανάρισμα, όπως θα δείτε και παρακάτω.

Τα σερί είναι… ύποπτα

Είναι δεδομένο πως κάθε παίκτης που ανοίγει λογαριασμό σε μία διαδικτυακή στοιχηματική έχει ως κύριο σκοπό το κέρδος. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μπορεί στα επίγεια πρακτορεία στοιχημάτων η κατάσταση να αρκετά… ανώνυμη, όμως στους διαδικτυακούς bookmakers ο κάθε χρήστης περνάει από… κόσκινο.

Μία από τις πιο γνωστές μεθόδους «παρακολούθησης» που εφαρμόζουν οι online στοιχηματικές είναι τα συνεχόμενα κέρδη. Τα σερί κερδισμένων δελτίων βάζουν τον παίκτη αυτομάτως και στην «blacklist» για θέσπιση ορίων ή περιορισμών. Οι στοιχηματικές τσεκάρουν τη ροή των στοιχημάτων. Φροντίστε σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχουν και κάποια «χαμένα» δελτία για να σπάει το (θετικό) σερί.

Μην κυνηγάς τα λάθη

Είναι δεδομένο πως ακόμα και οι books κάνουν λάθη. Εάν είσαι «ψαγμένος» παίκτης τότε μπορείς να αντιληφθείς το λάθος ενός bookmaker και αυτό ίσως σου αποφέρει και αρκετά μεγάλο κέρδος.

Εάν όμως χτίσεις όλη σου την στοιχηματική τακτική γύρω από το να ψάχνεις διαρκώς τα λάθη των bookmakers τότε αργά ή γρήγορα θα την πατήσεις. Ο book πάντα βγαίνει κερδισμένος μακροπρόθεσμα. Δεν μπορεί κανείς να τον ξεγελάσει. Μην κυνηγάς και το παραμικρό λάθος στις αποδόσεις.

Άσε την οικογένεια απ’ έξω!

Κοινή τακτική όσων θέλουν να ξεγελάσουν και ίσως να εκμεταλλευτούν την εκάστοτε στοιχηματική είναι η «οικογενειοκρατία». Στον ευρύτερο χαμό που γίνεται από το σύνολο των παικτών που παίζουν online, κάποιοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τον bookmaker ανοίγοντας λογαριασμούς σε άλλα μέλη της οικογένειας.

Που αποσκοπεί αυτό; Στο να μετέχουν σε περισσότερες προσφορές* που κάθε στοιχηματική προσφέρει προκειμένου να δελεάσει τους νέους παίκτες να εγγραφούν.

Ο bookmaker δεν είναι τράπεζα

Πολλές φορές οι παίκτες… μπερδεύουν τις online στοιχηματικές με τις τράπεζες. Τι εννοούμε με αυτό; Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σε κάθε νέα εγγραφή ο εκάστοτε «νεοφερμένος» παίκτης προτίθεται να χρηματοδοτήσει τον λογαριασμό του μέσω μιας μεθόδου κατάθεσης.

Στις μέρες μας και με την τεχνολογία να εξελίσσεται διαρκώς οι επιλογές που έχει ένας παίκτης όσον αφορά τις πληρωμές, είναι πάρα πολλές. Από τους «παραδοσιακούς» τρόπους που είναι οι πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες μέχρι τους πιο μοντέρνους, που είναι τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια ακόμα και τα κρυπτονομίσματα.

Ο τρόπος κατάθεσης και ανάληψης είναι αυτός που κρίνει σε πολλές των περιπτώσεων τις σχέσεις bookmaker – πελάτη. Εάν η στοιχηματική αντιληφθεί ότι κάποιος πελάτης της ανοίξει έναν λογαριασμό και μέσα σε αυτόν «παρκάρει» ένα «Α» ποσό το οποίο αφήσει απείραχτο και δεν το προορίζει για στοιχηματισμό τότε υπάρχει πρόβλημα. Εάν προσπαθήσει ο παίκτης να κάνει ανάληψη μετά από καιρό είτε από την ίδια πλατφόρμα είτε με κάποιον άλλο τρόπο, τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί «ξέπλυμα χρήματος» και οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές.

Ανάλογη περίπτωση είναι και για όταν ο παίκτης εναλλάσσει τις μεθόδους κατάθεσης, μπαίνοντας (άθελα) στο «στόχαστρο» της στοιχηματικής. Καλό θα ήταν να έχετε 1-2 μεθόδους που χρησιμοποιείται εντατικά και όχι περισσότερες από δύο χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες για τις καταθέσεις σας.

Ο bookmaker έχει αντίληψη…

Ένα λάθος αρκεί για να μπείτε στο μάτι των bookmakers. Τι θα σκεφτόσασταν εάν βλέπατε έναν παίκτη να ποντάρει σε μία αγορά το ποσό των 22,48 ευρώ (έχοντας υπόλοιπο διαθέσιμο); Δεν θα αναρωτιόσασταν για ποιο λόγο πόνταρε ένα τόσο ακριβές ποσό και δεν πόνταρε 22 ή 25 ευρώ;

Με μία τέτοια κίνηση αυτόματα έχετε μπει στη «μαύρη λίστα» της στοιχηματικής καθώς θα θεωρεί άμεσα ως ύποπτο για arbitrage. Αυτό μπορεί και να μην ισχύει. Ωστόσο, ο λογαριασμός σας μπαίνει αυτόματα σε παρακολούθηση και εάν συμβεί κι άλλες φορές τότε το σενάριο του να «φάτε» ban είναι πολύ πιθανό.

Φυλετικές διακρίσεις και στους books!

Μπορεί να ακούγεται παράλογο όμως δεν είναι. Όταν ένας παίκτης ανοίγει λογαριασμό σε έναν διαδικτυακό bookmaker δίνοντας γυναικεία στοιχεία, αυτόματα μπαίνει σε παρακολούθηση. Αυτό, εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται έως και ρατσιστικό. Βασίζεται ωστόσο σε στατιστικές μελέτες. Τι εννοούμε με αυτό;

Στατιστικά μιλώντας οι γυναίκες που ανοίγουν έναν λογαριασμό σε μία στοιχηματική για να παίξουν στοίχημα σε σπορ και ποντάρουν και αρκετά χρήματα σε αυτά είναι ελάχιστες. Αμέσως ο book θα σκεφτεί πως ίσως γίνεται χρήση στοιχείων τρίτου προσώπου και είναι πολύ πιθανό να επέλθει το ban.

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας όταν ανοίγετε έναν λογαριασμό σε μία στοιχηματική να έχετε στο νου σας το εξής: Ο bookmaker που έχετε επιλέξει (ακόμα και οι νέες στοιχηματικές εταιρίες) έχει προβλέψει πριν από εσάς όλους του πιθανούς, αλλά και απίθανους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να τον κλέψει και έχει μειώσει τις πιθανότητες του να συμβεί κάτι τέτοιο στο απειροελάχιστο.

Οπότε εάν έχετε τέτοιο στόχο απλά ξανασκεφτείτε το, εάν όχι, τότε καλά κέρδη!