ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: H ώρα των σοβαρών αποφάσεων έχει έρθει για όλους και για όλα

Ελλάκτωρ: H ώρα των σοβαρών αποφάσεων έχει έρθει για όλους και για όλα

«H ώρα των σοβαρών αποφάσεων πράγματι έχει έρθει για όλους και για όλα» αναφέρει με νόημα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ σε ανακοίνωση του αναφορικά με τις εξελίξεις στην εταιρεία. Απάντηση έδωσε η Greenhill των Μπάκου-Καϋμενάκη.

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων στην Ελλάκτωρ με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να κάνει λόγο για «ώρα σοβαρών αποφάσεων για όλους και για όλα». Αντίστοιχα, σε σχόλιό της η Greenhill τονίζει πως «η ώρα υπεύθυνων απαντήσεων είναι τώρα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ αναφέρει:

«Το νέο Δ.Σ της εταιρίας ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχίζει συστηματικά τις προσπάθειες του ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις στα επείγοντα ταμειακά θέματα της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ.

Δυσάρεστη έκπληξη μας προκάλεσε η πληροφορία ότι αντί ο μέτοχος Greenhill Investments Limited να απαντήσει θετικά ή αρνητικά για την συμμετοχή της στο ομόλογο όπως ζητήθηκε από όλους τους μετόχους, προχώρησε σε απειλητικά μηνύματα προς την διοργανώτρια τράπεζα θέτοντας πλήθος νομικών ερωτημάτων, προειδοποιώντας ακόμα και με ποινικές διώξεις σε περίπτωση έκδοσης ομολόγου, ουσιαστικά προσπαθώντας να ακυρώσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ.

Παράλληλα, επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η επενδυτική κοινότητα αποδίδοντας την μη ολοκλήρωση της προσπάθειας διασφάλισης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης σε τρίτους μετόχους, όταν με δική της αποκλειστικά παρέμβαση αναβλήθηκε η πρόσφατη ΓΣ και κατ’επέκταση η σχετική απόφαση επί της προτεινόμενης ΑΜΚ, η οποία και συνιστούσε ευλόγως κύρια προϋπόθεση.

Η ώρα των σοβαρών αποφάσεων πράγματι έχει έρθει για όλους και για όλα».

Το σχόλιο της Greenhill

Αντίστοιχα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κύκλοι της Greenhill Investments Limited έκαναν τα ακόλουθο σχόλιο:

«Συμφωνούμε ότι είναι η ώρα που πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα, όλοι. Συνιστά πράξη ευθύνης το γεγονός ότι μπροστά στο προφανές αδιέξοδο δόθηκε χρονικό περιθώριο ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία συναίνεση. Αντίθετα δεν θεωρούμε υπεύθυνη στάση την άρνηση διαλόγου με τον μεγαλύτερο μέτοχο που καλείται απλώς να τοποθετήσει τα υψηλότερα κεφάλαια, παραμένοντας στο περιθώριο.

Εφόσον οι ανάγκες έχουν επείγοντα χαρακτήρα και η αύξηση κεφαλαίου επείγει, είναι περισσότερο αναγκαία η υπεύθυνη στάση με έναρξη διαβουλεύσεων ανάμεσα στους μεγάλους μετόχους. Αυτό εξυπηρετεί όλους τους μετόχους, αλλά κυρίως όσους ασκούν την διοίκηση και έχουν αναλάβει τις σχετικές ευθύνες. Αν είχαν συναίσθηση των ευθυνών θα είχαν σπεύσει στον διάλογο.

Επίσης, ως πράξη υπευθυνότητας, η Reggeborgh θα μπορούσε να προσφέρει τα 50 εκατ. ευρώ που κατά τις εκτιμήσεις της απαιτούνται άμεσα, όπως είχε προαναγγελθεί. Γιατί δεν υλοποιήθηκε η γενναία αυτή εξαγγελία; Γιατί σήμερα η χρηματοδότηση αυτή συνδέεται με την αύξηση κεφαλαίου; Δεν εμπιστεύονται την Διοίκηση της εταιρείας που όρισαν; Γιατί σταμάτησε η διαδικασία για την έκδοση ομολόγου; Η ώρα υπεύθυνων απαντήσεων είναι τώρα.»