ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jobseekers.Connected: Το νέο εργασιακό μέλλον χτίζεται με ψηφιακά εργαλεία

Jobseekers.Connected

Αν υπάρχει μία αγορά την οποία έχει διαταράξει πλήρως ο COVID-19 αυτή είναι σίγουρα η αγορά εργασίας. Οι «τεκτονικές πλάκες» της απασχόλησης μετακινήθηκαν, φέρνοντας στο φως όχι μόνο την εξ αποστάσεως εργασία, αλλά νέα επαγγέλματα και δεξιότητες.

Δεξιότητες που θεωρούνταν δυσεύρετες πριν από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης μπορεί να είναι πλέον ήδη ξεπερασμένες, ενώ νέα επαγγέλματα έχουν αναδυθεί τον τελευταίο έναν χρόνο. Όχημα αυτών των αλλαγών αποδείχτηκαν - και στην περίπτωση της υγειονομικής κρίσης - το Internet και η διασυνδεσιμότητα.

Πλέον είναι βέβαιο ότι στην post-COVID εποχή ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα είναι το νέο στοίχημα και για την αγορά εργασίας και το ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικά για το τελευταίο, σήμερα, περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν, η τεχνολογία είναι εκείνη που θα αποτελέσει το ασφαλές διαβατήριο για την επόμενη ημέρα στον εργασιακό χώρο.

Για τους ίδιους τους εργαζόμενους, ωστόσο, το να ανοίξουν αυτό το παράθυρο στο ψηφιακό μέλλον δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με αυτό ως δεδομένο, οι επιχειρήσεις θα παίξουν κομβικό ρόλο στη δημιουργία μίας ψηφιακής κοινωνίας, που θα επιταχύνει την οικονομική και κοινωνική πρόοδο και θα είναι ανοιχτή σε όλους.

Αυτό επιχειρεί να κάνει η Vodafone μέσω της πρωτοβουλίας Jobseekers.Connected, προσφέροντας σε όλους πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία. Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να παρέχει σε κάθε πολίτη, που θέλει να κάνει μια νέα επαγγελματική αρχή σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία και τις δυνατότητες, ώστε να τους βοηθήσει να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο.

Σε online σύνδεση με την αγορά

Το Jobseekers.Connected αποτελεί μια «βεντάλια» ενεργειών και δράσεων, που δημιούργησε η Vodafone με στόχο να απαντήσει σε μία ανάγκη που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία μας – την ανάγκη της ευρέσεως εργασίας και να στηρίξει έμπρακτα όσους επιδιώκουν να είναι σε διαρκή online επαφή με την αγορά εργασίας και προετοιμάσουν το επόμενο βήμα τους. Από δωρεάν απεριόριστα data στο κινητό, μέχρι ελεύθερη πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Και από τη δωρεάν αξιολόγηση της επαγγελματικής κατάρτισης, μέχρι την καθοδήγηση με σύγχρονες πρακτικές για σύνδεση με την αγορά εργασίας.

«Κάνοντας πράξη τη νέα τοποθέτηση, “Τοgether We Can”, το Jobseekers.Connected έρχεται να ενισχύσει με απτό τρόπο την πεποίθηση ότι η συνεργασία μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας μπορεί να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον, με ίσες ευκαιρίες για όλους, δημιουργώντας μια βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία», τονίζει η Vodafone.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η εταιρεία δημιούργησε ένα ειδικό πακέτο με απεριόριστο όγκο δεδομένων για 3 μήνες σε όσους έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είναι επιδοτούμενοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Το πακέτο αφορά τόσο τους συνδρομητές συμβολαίου, όσο και εκείνους με καρτοπρόγραμμα. Παράλληλα, και οι πελάτες καρτοκινητής θα μπορούν να επωφεληθούν από την προσφορά για το ίδιο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας με κάθε ανανέωση του χρόνου ομιλίας τους δωρεάν απεριόριστα δεδομένα.

Επιπλέον, η εταιρεία επέκτεινε την αποκλειστική συνεργασία της με την παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης Udemy, η οποία ξεκίνησε το 2020, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερα από 600 δωρεάν μαθήματα για την προσωπική ανάπτυξη, την παραγωγικότητα και τις βασικές τεχνολογικές δεξιότητες.

Ταυτόχρονα, το εργαλείο Future Jobs Finder είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, ώστε να εντοπίσουν τις δεξιότητές τους και με βάση αυτές να ανακαλύψουν τις κατηγορίες εργασίας που τους ταιριάζουν. Επίσης, για εκείνους που θέλουν να καλλιεργήσουν περαιτέρω τις δεξιότητες τους, δίνεται πρόσβαση σε διάφορες πρόσθετες πλατφόρμες εκπαίδευσης, με πολλά από τα προσφερόμενα μαθήματα να είναι δωρεάν. Μέσω του Future Jobs Finder, ο χρήστης μπορεί να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένες ευκαιρίες απασχόλησης που αντιστοιχούν στο δικό του προφίλ.

Τέλος, η Vodafone και η εταιρεία Καριέρα διαμορφώνουν νέο περιεχόμενο και προσφέρουν ανοιχτή πρόσβαση και knowledge sharing, με σύγχρονες πρακτικές καθοδήγησης υποψηφίων. Έμπειροι recruiters του kariera.gr θα προσφέρουν online μια σειρά από πρωτότυπα live webinars, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις και συμβουλευτική που τους συνδέουν με τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Τα webinars θα πραγματοποιηθούν το Μάιο και η συμμετοχή σε αυτά είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους.